14 грудня куликівська громада вшановувала ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

  • 1042

Саме цього дня, 14 грудня 1986 року, було завершено спорудження над  четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС захисного саркофагу. В Україні з 2006 року цьому дню було надано державного статусу. Відтоді– це державне свято вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

14 грудня 2017 року в обрядовій залі Куликівського РБК зібралися учасники тих подій, учнівська молодь, жителі громади, керівники району.

З вітальним словом до ліквідаторів звернулися заступник голови райдержадміністрації Олена Баглай, заступник голови районної ради Юрій Крепосний та Куликівський селищний голова Наталія Халімон. Вони дякували мужнім чоловікам за подвиг у мирний час, за самовідданість і патріотизм, за високу свідомість і гуманність, за порятунок України і світу від невидимої смерті – радіації. Щиро бажали усім міцного здоров’я, добробуту, щастя і миру.

Посадовці вручили Почесну грамоту районної державної адміністрації і районної ради ліквідатору наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Петру Фурсову з Куликівки.

 Від імені ліквідаторів до всіх учасників заходу звернувся Олексій Куліченко, житель с. Орлівка.

та вчителі Куликівської школи. Перегляд відеороликів про трагічні події Чорнобильської катастрофи 1986 року нікого із присутніх не залишив байдужим. Хвилиною мовчання були вшановані ті, хто віддав життя за життя і пішов у вічність. Музично-літературний супровід заходу на високому рівні забезпечили учні

По завершенню заходу його учасники поклали вінки та квіти до пам'ятного знаку Героям-чорнобильцям.