Загальні збори громадян – 2018: с. Жуківка

  • 1747

7 лютого у Жуківці відбулися загальні збори громадян. Мешканці села виявили неабияку активність і дружно зійшлися до приміщення сільської адміністрації, де проходили збори.

В.о. старости Наталія Дурицька прозвітувала про соціально-економічний розвиток населеного пункту, окреслила проблемні питання, а також розповіла про план роботи на 2018 рік.

На сьогодні в Жуківці проживає 984 особи, 376 з них пенсійного віку. У Жуківській ЗОШ І-ІІ ст. навчається 83 учні, 17 дітей відвідують дитячий садок (всього в селі дошкільнят – 51). Головну увагу впродовж звітного періоду виконком сільської ради приділяв соціальному захисту найбільш незахищених верств населення: одиноких престарілих громадян, інвалідів, учасників бойових дій, учасників АТО та їх сімей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Сільська рада постійно опікувалась забезпеченням і стабільною роботою дитячого садка та будинку культури.

В.о. старости проаналізувала показники виконання бюджету сільською радою, як використовувалися кошти від самооподаткування, як спрацювали у минулому році організації та установи села, зупинилася на проблемах і питаннях благоустрою. З 2016 року в селі працює схема збирання і вивезення сміття, наразі нарікань з боку жителів у цьому питанні немає. Влітку на прохання громади планують частіше його вивозити. У 2017 році  силами громади та інвесторів було облаштовано зону відпочинку в сільському парку, зроблено бювет з якісною питною водою, встановлено альтанку та дитячий майданчик. Серед інших заходів благоустрою – ремонтні роботи по облаштуванню обеліску та пам’ятних знаків, заміна огорожі в центрі села та на кладовищі, зроблено капітальний ремонт нового приміщення сільської адміністрації, де розмістили водночас і бібліотеку, і поштове відділення, облаштували актову залу, де взимку проходять заходи сільського будинку культури, урочисті та поминальні обіди жителів громади.  

СФГ «Колос», яке очолює Віктор Труш, є єдиним орендарем земель у Жуківці. Тому підприємство вже багато років активно підтримує соціальну сферу села. І у 2017 році багато проблем вирішувалися завдяки допомозі СФГ «Колос» і особисто депутата обласної ради. Підприємство збільшило орендну ставку за паї до 9% і повністю розрахувалося з власниками паїв. На сході громади  порушувалося питання про подальше зростання відсотку, на що присутній на зборах заступник директора СФГ Віктор Зеленський відповів, що це залежатиме від темпів розвитку господарства.

Обговорення звіту сільського голови було дуже активним. Жителі громади позитивно оцінили роботу в.о. старости. Серед проблем розвитку жуківської громади, порушених на зборах звучали наступні: необхідність побудови водогону, освітлення вулиць села та ремонт сільських доріг.

Рішенням загальних зборів жителі громади затвердили місцеві податки і збори на 2018 рік. 

Участь у роботі загальних зборів жителів с. Жуківка взяла голова ОТГ Наталія Халімон та начальник Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту Світлана Масльонка.

Після загальних зборів очільниця громади провела особистий прийом громадян, разом з начальником Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту відвідала місцевий дитячий садок, школу та церкву. Озвучені на загальних зборах та побачені під час особистого відвідування закладів проблеми – взяті на контроль.