08 лютого Куликівська ОТГ уклала з головними управліннями Держгеокадастру в Чернігівській області меморандум про співпрацю при здійсненні заходів щодо передачі сільгоспземель державної власності у комунальну

  • 1041

У меморандумі сторони в особі в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області Надії Чіпак та Куликівського селищного голови Наталії Халімон, яка виступає від імені Куликівської об’єднаної територіальної громади, зафіксували взаємні зобов’язання та підходи до процесу, у ході якого Держгеокадастр має передати землі сільськогосподарського призначення державної власності загальною орієнтовною площею 3380 га у комунальну власність Куликівської селищної об’єднаної територіальної громади. Сторони зобов’язалися максимально сприяти одна одній на всіх етапах.

Проте, меморандум – це лише декларація про наміри, офіційно ж процедура передачі ділянок стартує після того, як Куликівська селищна рада прийме на черговій сесії рішення про звернення до Держгеокадастру щодо передачі земель, а Головне управління Держгеокадастру отримає відповідне клопотання. П’ята сесія Куликівської селищної ради, де прийматиметься відповідне рішення, орієнтовно запланована на 27 лютого.

Наразі вже відомо, у якій послідовності об’єднані громади будуть отримувати у власність державні землі. Держгеокадастр оприлюднив «План-графік передачі земельних ділянок у власність об’єднаних територіальних громад на 2018 рік», згідно якого передача земель у комунальну власність Куликівської ОТГ запланована на жовтень 2018 р. 

Довідка до теми:

31 січня Уряд схвалив розпорядження щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад, що дозволяє провести земельну децентралізацію не вдаючись до змін в законодавстві.

В Україні створено 665 об’єднаних територіальних громад, на території яких знаходиться біля 759 тис. га земель сільськогосподарського призначення державної власності, які можуть бути передані у комунальну власність.

Держгеокадастр розпочав процес передачі земель з 1 лютого 2018 року. Для висвітлення стану передачі земель об’єднаним територіальним громадам створено спеціальний портал (otg.land.gov.ua). Для отримання оперативних консультацій з цього питання від фахівців Держгеокадастру запроваджено функціонування гарячої лінії (0 800 502 528).

Фото без опису

Фото без опису