Загальні збори громадян 2018: Ковчин

  • 837

На загальні збори громади ковчинці зібралися  в будинку культури 16 лютого. Це єдиний в районі сільський клубний заклад, що повністю опалюється. У роботі зборів взяли участь перший заступник голови Куликівської ОТГ Сергій Калашник, депутати селищної ради ОТГ Раїса Шило та Віктор Зеленський.

  У с. Ковчин нині проживає 983 жителі, серед них – 409 пенсіонерів та 134 дитини. Працездатних громадян – 408, з них працюючих – 241.

Із звітною доповіддю про роботу сільської ради за минулий рік виступила виконуюча обов’язки старости сіл Ковчин та Українське Валентина Шестак. Протягом звітного періоду велика увага приділялася питанням благоустрою: зведено бетонні паркани біля місцевої школи та ФАПу, частково випиляно аварійні дерева по селу Ковчин, упорядковано безхозні садиби, діє санітарна схема вивезення сміття. Виготовлено кошторисно-технічну документацію по відновленню в селі Ковчин вуличного освітлення.

 Основними виробничими структурами на території Ковчина та Українського є СФГ «Колос», СФГ та ПП «Деснянські зорі», ПП «Дмитренко». Усі підприємства-інвестори не тільки орендують і обробляють землю та дають жителям громади робочі місця, а й активно опікуються соціальною сферою села.  

Серед проблем, піднятих ковчинцями у ході зборів, були такі: самогоноваріння та торгівля спиртом, потреба впорядкування пасовищ, необхідність реконструкції вуличного освітлення. Чимало нарікань звучало на роботу поліції.

Рішенням загальних зборів були затверджені місцеві податки і збори на 2018 рік.