Загальні збори громадян 2018: Авдіївка

  • 1134

Загальні збори авдіївської громади відбулися 23 лютого.  

Авдіївська громада в складі ОТГ одна з найменших, нині тут проживає 387 жителів. Проте, в селі працює дитячий садочок, де дошкільною освітою охоплено 14 дітей, в селі є футбольне поле, працює один магазин, будинок культури, бібліотека та фельдшерський пункт. Діяльність Авдіївської ЗОШ І ступеня призупинено в 2015 році. 30 дітей шкільного віку навчаються в сусідній Ковчинській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Л.П. Деполович.

Із звітною доповіддю про роботу сільської ради за минулий рік виступив виконуючий обов’язки старости с. Авдіївка Валерій Корявець. Протягом звітного періоду значна увага приділялася питанням благоустрою: частково випиляні аварійні дерева, здійснювалася побілка дерев, працювала санітарна схема вивозу сміття. Проте, не дивлячись на ці заходи, стихійні сміттєзвалища продовжують з’являтися і в межах, і поза межами села. А це свідчить про вкрай низький рівень громадської свідомості місцевих жителів.

Найбільш вагомою подією в житті авдіївської громади 2017 року, безперечно, став новий Всеукраїнський рекорд, який був встановлений саме в Авдіївці,  зафіксований і занесений до Книги рекордів України – найбільша кількість національних прапорів, використаних одночасно в одному селі (23 серпня 2017 року).

Основною виробничою структурою на території Авдіївки є СФГ «Колос». Підприємство не тільки орендує та обробляє на території села землю та дає жителям громади робочі місця, а й активно опікується соціальною сферою села. Так і цього року під опікою інвестора перебували дитячий садок, ФП та сільський будинок культури.

Серед проблем, які піднімали авдіївці у ході зборів, були такі: потреба реконструкції вуличного освітлення, ремонт місцевих доріг, потреба впорядкування пасовищ, необхідність встановлення ще однієї автобусної зупинки.

Участь у роботі загальних зборів у Авдіївці взяли голова Куликівської селищної ради Наталія Халімон,  депутати селищної ради Віктор Зеленський та Тетяна Логвин, начальник управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту селищної ради Світлана Масльонко, представник районного відділу поліції Юрій Мартинов.

У своєму виступі перед авдіївською громадою голова селищної ради Наталія Халімон проінформувала присутніх про стан та найближчі перспективи розвитку Куликівської об’єднаної територіальної громади та села Авдіївка в її складі.

Рішенням загальних зборів були затверджені місцеві податки та збори на 2018 рік.

Цього ж дня в с. Авдіївка почав реалізовуватися проект реконструкції вуличного освітлення. Це перша значна справа, зроблена для жителів Авдіївки в складі ОТГ.