Загальні збори громадян-2018: Горбів

  • 1261

У перший день весни загальні збори громадян відбулися в с. Горбів.

Присутні заслухали інформацію виконуючого обов’язки старости сіл Горбів, Глузди та Уборки Анатолія Ревка про роботу сільської ради та виконкому у 2017 році.

 На сьогодні в Горбівському окрузі кількість населення становить 1176 осіб, відповідно в с. Горбів – 456 господарств і 1093 чоловіки населення, в с. Уборки – 12 господарств і 32 жителі, в с. Глузди – 25 господарств і 41 мешканець. За минулий рік померло 32 чоловіки, народилось 3 дітей.

 У селі працює загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, де здобувають освіту 106 учнів, дитячий садок (28 вихованців), є футбольне поле та спортивна зала, працює 3 магазини, будинок культури, бібліотека, ФАП, кафе, ветеринарна дільниця.

На території сільської ради основною виробничою одиницею є ТОВ «Егрес-агро», яке орендує 1230 га землі. За два останні роки кількість інвестороів збільшилась, горбівські землі стали обгобляти ТОВ «Горбів-Агро», ТОВ «Украгро-інвестсервіс», ТОВ «Гетьманське», частину паїв орендує ТОВ «Полісся». Сільська рада уклала соціальні угоди з усіма агропідприємствами-орендарями. Іневестори допомагають громаді у вирішенні актуальних питань життєдіяльності.

Потужним підприємством на території є ПВТП «ДЖІ-ЕН-ЕЛ» – виробничо-торгівельне підприємство, яке займається переробкою зернових на крупи, борошно та комбікорм. У минулому році за кошти підприємства було звалковано сміттєзвалище, відремонтована зупинка в центрі села.

2017 року сільська рада працювала над вирішенням питання водопостачання та освітлення вулиць, була виготовлена проектно-кошторисна документація на дві свердловини та на зовнішнє освітлення села. У 2017 році стали освітлюватися вул. Миру, Зелена та провул. Широкий. Оформлено три паспорти на громадські пасовища.

 Серед піднятих громадянами на зборах проблем варто виокремити наступні: руйнування сільських доріг великоваговим транспортом, розорювання пасовищ підприємством «Горбів-Агро», чимало земельних і майнових паїв не виділено в натурі, багато нарікань звучало на організацію роботи ветмедицини збоку її керівництва. Горбівці хотіли б знати точні межі громадських пасовищ. Турбує місцевих жителів і негосподарський підхід окремих інвесторів до використання їхніх паїв: пасовища розорюються впритул до водоймищ, внаслідок чого залишки добрив потраплятимуть в річки та канали, а це загрожує екологічною катастрофою. Саме тому жителі Горбова хотіли б мати точну інформацію про наявні канали та екологічні норми, пов’язані з їхнім використанням. Ці та інші доручення горбівці адресували в.о. старости Анатолію Ревку та присутній на загальних зборах селищному голові Наталії Халімон.

Голова ОТГ у своєму виступі зосередила увагу на шляхах вирішення озвучених проблем, проінформувала присутніх про стан та найближчі перспективи розвитку Куликівської об’єднаної територіальної громади вцілому та сіл Горбів, Глузди, Уборки в складі ОТГ.

Пріоритетною проблемою розвитку на 2018 рік горбівська громада визначила будівництво скважини в центрі села.

Зі звітом про криміногенну ситуацію на території та правоохоронну роботу виступив дільничний інспектор поліції Олег Ковтанюк.

Рішенням загальних зборів були затверджені місцеві податки та збори.