Загальні збори громадян 2018: Грабівка

  • 943

  У загальних зборах громадян Грабівки, що відбулися 7 лютого, взяли участь голова селищної ради Наталія Халімон, дільничний інспектор поліції Роман Неговський, начальник управління соціального захисту населення Юлія Постернак, представник Держгеокадастру Ольга Гончаренко, дільничний лікар ЦПМСД Ольга Цуприк, представник депутата обласної ради Віктора Труша Наталія Коновалова,  керівники агропідприємств-орендарів землі: ТОВ «Егрес-Агро», ТОВ «Іст-агро», депутати Куликівської селищної ради Сергій Йовенко та районної ради Руслан Гирович.

В.о. старости Микола Дерев’янко прозвітував перед жителями громади про роботу сільської ради та виконкому у 2017 році. На даний час у Грабівці мешкає 413 жителів, з них пенсіонерів – 154. Дітей шкільного віку – 26, дошкільнят – 20. Діти на навчання підвозяться шкільним автобусом до Орлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Значною проблемою для жителів громади є низька зайнятість населення.  

У 2017 році у Грабівці відкрито перший в районі соціально-культурний центр на базі приміщення колишньої школи (облаштовано актову залу, більярдну кімнату, бібліотеку та музейну світлицю),  проводилися роботи з благоустрою села: обкіс узбіч, вирубка дикої порослі, побілка стовпів, вивіз побутового сміття, косметичні ремонти та утримування в належному стані меморіальних поховань та кладовища. На 2018 рік запланована вирубка аварійних дерев,   впорядкування сільського сміттєзвалища та налагодження роботи по збиранню і вивезенню сміття.

Серед проблем, порушених грабівцями, звучали наступні: необхідність освітлення населеного пункту, вирішення питання якісної питної води, ремонт доріг, заборгованість орендаря земельних паїв ТОВ «Егрес-Агро» перед орендодавцями (виплату за 2017 р. не отримало 18 пайовиків). Присутній на зборах керівник ТОВ Олександр Габелков прокоментував ситуацію та пообіцяв орендодавцям розрахуватися з боргами до кінця лютого 2018 р.

Жителі Грабівки заслухали голову ОТГ про перші кроки розвитку об’єднаної громади та перспективи розвитку с. Грабівка в складі ОТГ, інших представників районних установ і служб, інвесторів, котрі окрім наданої інформації відповіли на порушені грабівцями актуальні питання. Рішенням загальних зборів були затверджені місцеві податки і збори.