Творчий звіт району

  • 930

 

31 березня в районному будинку культури відбувся творчий звіт аматорських колективів та окремих виконавців Куликівського району "Україні співаємо славу", який став одним  із циклу заходів,  приурочених 95-й річниці створення Куликівського району.   

Вже традиційно пісенні і танцювальні таланти Куликівщини доповнили кращими експонатами народних умільців. У фойе будинку культури працювала  виставка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. Тут були представлені різноманітні техніки і  вироби: вишивка бісером і ниткою, вироби із стрічок, пластику,  дерева.

На початку концертної програми заступник Куликівського селищного голови Володимир Повозник, перший заступник голови районної державної адміністрації Петро Єрко та заступник голови районної ради Юрій Крепосний привітали присутніх з 95-ю річницею створення Куликівського району, побажали всім миру і достатку, а  аматорам сцени - нових творчих вершин.

Користуючись нагодою посадовці   від імені громади і району  привітали призовників строкової військової служби, які незабаром підуть служити до лав Збройних Сил України. Військовий комісар райвійськкомату Тарас Бондаренко  побажав юнакам гідно представити свій район і бути достойними солдатами своєї держави. Всього у весняний призов 13 юнаків з району підуть служити до українського війська. Четверо юнаків, які були присутні цього дня в залі, в урочистій обстановці на сцені отримали  оплески залу,  квіти і подарункові сертифікати від селищної ради. 

Оскільки захід був присвячений 95-річчю району  у вступному слові ведучі нагадали присутнім основні історичні віхи становлення Куликівського району, розповіли про відомих земляків, які  свого часу прославляли Куликівщину  далеко за її межами, про сьогодення рідного краю.

Концертна програма була різножанровою.  Від класичного співу та інструментальної музики у виконанні  солістів та колективів дитячої музичної школи до народного фольклору від аматорських колективів будинків культури. Останнім часом в галузі культури активно розвивається хореографічний напрямок. Свої таланти на сцені творчого звіту демонстрували дитячий хореографічний ансамбль "Колосок" дитячої музичної школи та аматорський хореографічний колектв "Зоряна" Дроздівського сільського будинку культури. Обидва колективи є учасниками і призерами  обласних, Всеукраїнських та міжнародних мистецьких конкурсів.

Важливою тенденцією розвитку культури є те, що за останні роки до аматорського мистецтва долучилося чимало молоді. З"явилися нові яскраві молоді виконавці, нові молодіжні і дитячі вокальні ансамблі та хореографічні колективи. Серед майстрів декоративно-ужиткового мистецтва багато молоді. Це свідчить про те, що в районі зберігається спадкоємність поколінь.