Майбутнє Куликівської громади за успішними проектами!

  • 957

Фото без опису

Наприкінці квітня Куликівщина отримала перемогу одразу у двох грантових проектах,  які стануть черговими важливими кроками для подальшого розвитку  громади.

У період з 13 березня по 15 квітня цього року тривало подання заявок на конкурс від Фонду Кличко «Клич друзів – граймо разом» 2018,  метою якого є створення необхідних  умов ( а саме встановлення спортивних майданчиків у школах)  для залучення дітей до занять спортом та популяризація здорового способу життя серед молоді.

Свою заявку на конкурс подала і Куликівська ЗОШ І-ІІІ ступенів.   Умовою перемоги в конкурсі була  якнаймасовіша підтримка  місцевої ініціативи з боку небайдужих. Куликівці  довели своєю активністю, солідарністю та масовим голосуванням у підтримку проекту,  що спільно нам під силу реалізувати будь-які задуми.  В підтримку проекту голосували школярі, вчителі і робітники школи, батьки, випускники закладу різних поколінь, небайдужі жителі громади.

Результат не забарився! 25 квітня на сайті Фонду Кличка була оприлюднена інформація про те, що Куликівська ЗОШ І-ІІІ ст. отримала довгоочікувану і цілком заслужену перемогу в проекті.  

Кінцевим результатом проекту буде встановлення за кошти Фонду Кличка в Куликівській школі сучасного спортивного майданчика! 

 

 

Фото без опису

Другий проект в рамках Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спрямований на створення/модернізацію центрів надання адміністративних послуг.

У березні Програма «U-LEAD з Європою» оголосила відбір для надання допомоги на модернізацію та створення ЦНАП. Комісія з відбору Програми «U-LEAD з Європою» проаналізувала майже 250 заявок від органів місцевого самоврядування, які були допущені до розгляду, та відібрала 150 кандидатів до участі в Програмі.

Свою заявку на участь в  конкурсі подала і  Куликівська селищна рада.

В  числі шести громад Чернігівщини Куликівська ОТГ була відібрана експертами для участі  від “U-LEAD з Європою” в частині створення/модернізації центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Отож попереду  відповідальна  спільна з “U-LEAD з Європою”  робота по реалізації проекту. Термін реалізації може зайняти до  одного року.

Але результат буде вартий очікувань

В Куликівській ОТГ запрацює сучасний Центр надання адміністративних послуг із найновітнішим програмним забезпеченням, що дасть можливість жителям громади при мінімальній затраті часу і зусиль отримувати якісні адміністративні  послуги, а  селищній раді  - отримувати додаткові надходження до бюджету.

Тож, в недалекому майбутньому сучасному ЦНАПу в Куликівці бути!