«Зірковий олімп» у Ковчинській школі

  • 1080

Девізом стала тут традиція: 
знання, обізнаність і ерудиція

08 травня актова зала Ковчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Л. П. Деполович була переповненою. На довгоочікуване свято зібралися учні, вчителі та батьки, щоб вшанувати переможців та призерів районних, обласних олімпіад, змагань та конкурсів. Щирими оплесками ковчинці зустріли гостей свята: заступника голови обласної ради Арсена Дідура, голову Куликівської ОТГ Наталію Халімон, в.о. старости с. Ковчин Валентину Шестак, помічників обласних депутатів Наталію Коновалову та Катерину Буй, директорів загальноосвітніх навчальних закладів Куликівськогго району та працівників відділу освіти Куликівської райдержадміністрації на чолі з начальником – Людмилою Анюховською.

Відкриваючи урочистості, директор школи Раїса Шило подякувала гостям за те, що виділили дорогоцінний час і прибули на свято, зазначила, що воно проходить за матеріальної підтримки меценатів, депутатів обласної ради Арсена Дідура та Віктора Труша, і додала, що «Зірковий олімп» був започаткований Арсеном Володимировичем. Вісім років поспіль кращі школярі отримують грошові премії, вшановуються вчителі та батьки обдарованих дітей. І в цьому навчальному році 12 учнів завоювали призові місця на районних олімпіадах, 6 – захищали честь району на обласних олімпіадах, є й спортивні та мистецькі здобутки.

Заступник голови обласної ради Арсен Дідур, звертаючись до присутніх у залі з вітальним словом, зазначив, що обдаровані й талановиті діти – це майбутнє української держави.

– Проте починати зміни на краще треба зі свого рідного краю, щоб він ставав успішним, перспективним і комфортним для життя. Тоді молоді не буде потреби виїжджати в інші країни у пошуках кращої долі. А найміцніше підґрунтя для подальших перетворень – якісна освіта. Щиро вірю у те, що ваші навчальні, творчі та спортивні досягнення впишуть нову сторінку в історію не лише Куликівського району, а й усієї країни, - звернувся посадовець до присутніх на святі.

Арсен Володимирович вручив премії «Зірковий олімп-2018» трьом кращим учням школи, що у 2018 році отримали найвищий рейтинг у навчанні – Данилу Печеному,  Максиму Дейнеко та Владиславу Чаві.

У рідну школу Куликівський селищний голова Наталія Халімон прибула з подарунками – телевізором та великим святковим тортом з надписом «Зірковий олімп – 2018». Наталія Миколаївна висловила слова пошани вчителям та батькам, які доклали зусилля для здобуття перемог учнівської молоді і подякувала всім, хто опікується освітою та вихованням підростаючого покоління. Голова ОТГ наголосила, що сьогоднішні меценати Арсен Дідур і Віктор Труш вручають грошові нагороди всім учням, які досягли вершин в знаннях шкільних предметів, вшановують вчителів та батьків. Шкільне свято переросло у свято всієї територіальної громади, подібні свята стали проводити і в інших навчальних закладах, і це чудово, адже сьогоднішні олімпійці – це наше майбутнє, майбутнє України. Голова селищної ради вручила нагороди цьогорічним  переможцям олімпіад з історії та інформатики.

Зі словами вітання виступили також  помічник депутата обласної ради Віктора Труша Наталія Коновалова, помічник депутата обласної ради Арсена Дідура Катерина Буй, завідуюча районним методичним кабінетом Оксана Орсагош, головний спеціаліст відділу освіти Надія Дорошенко, методисти РМК Алла Башта та Олена Мозоль, котрі вручали нагороди цьогорічним переможцям у різних номінаціях.

Начальник відділу освіти Куликівської райдержадміністрації Людмила Анюховська вручила Почесні грамоти трьом педагогам Ковчинської школи, котрі виховали у 2018 році найбільше переможців олімпіад та конкурсів – учителю історії Юлії Скрибко, учителю української мови та літератури Світлані Клименко та учителю російської мови та зарубіжної літератури Надії Півень.

З теплими словами вдячності та шани звернулася до батьків в.о. старости с. Ковчин Валентина Шестак. Вона подякувала батьків за належне виховання дітей та підтримку, яку вони здійснюють школі. Валентина Петрівна вручила Подяки батьками, які виховують дітей-переможців – майбутню еліту України.

Святковий, піднесений настрій «Зірковому олімпу» створили вокально-інструментальні виступи талановитих школярів та вчителів школи.