До плану економічного і соціального розвитку Куликівської селищної ради на 2018 рік додали кілька важливих проектів

  • 866

10 травня відбулася восьма сесія селищної ради.  Із 26 обраних депутатів  на сесії зареєструвалося 22 депутати.

Вела сесію Куликівський селищний голова Наталія Халімон. В роботі сесії взяли участь виконувачі обов"язків старост сіл Куликівської об"єднаної територіальної громади, керівники окремих районних установ, преса.

 На порядок денний  восьмої сесії селищної ради було внесено чотири питання:

1.Про внесення змін до рішення другої сесії Куликівської селищної ради сьомого скликання від 20 грудня 2017 року №29

2. Про внесення змін до рішення селищної ради №30 від 20 грудня 2017 року   «Про селищний бюджет на 2018 рік».

3. Про затвердження розміру пайової участі у розвитку інфраструктури Куликівської селищної ради.

4. Про внесення змін до рішення вісімнадцятої сесії Куликівської селищної ради сьомого скликання від 23.06.2017 року №342 «Про затвердження розміру пайової участі у розвитку інфраструктури Куликівської селищної ради».

По першому питанню порядку денного на спільному засіданні  постійних комісій селищної ради, які відбулися цього ж дня, виступала начальник  відділу економічного розвитку та інвестицій Людмила Плічко. Посадовець поінформувала, що необхідність внесення змін  до рішення другої сесії Куликівської селищної ради сьомого скликання від 20 грудня 2017 року №29  «Про  Програму економічного та соціального розвитку Куликівської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік» була викликана тим, що в додаток до Програми "Піоритетні об"єкти, які доцільно фінансувати із залученням коштів державного, місцевих  бюджетів, коштів інвесторів та благодійної  допомоги" було додано  нові проекти. 

Таким чином Куликівська селищна рада визначила на 2018 рік серед інших  пріортитетів наступні проекти розвитку інфраструктури: реконструкція мереж  вуличного освітлення  в  населених пунктах громади,   будівництво  водозаборів та свердловин для подачі води, розроблення топографічної зйомки та містобудівної документації, ремонт доріг, створення матеріально-технічних умов для  функціонування  Куликівського ВУЖКГ (придбання техніки). 

По питанню  внесення змін до рішення селищної ради №30 від 20 грудня 2017 року   «Про селищний бюджет на 2018 рік» доповідала  на засіданні комісій начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжи.  У зв"язку із надходженням   з обласного бюджету іншої субвенції на виконання депутатами обласної ради доручень виборців, збільшено доходну частину загального фонду селищного бюджету на 2 тис. грн.  Цим же рішенням депутати збільшили доходну частину загального фонду селищного бюджету на  740 тис. грн. Ці кошти спрямовані на потреби  комунального закладу "Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги" та управління соціального захисту населення РДА на надання соціальних гарантій особам, що надають соціальі послуги. Натомість з доходної частини загального фонду селищного бюджету  знято суму 50 тис. грн. та спрямовано   в районний бюджет.

Всі питання порядку денного були детально обговорені на спільному засіданні постійних комісій селищної ради. З урахуванням зауважень та пропозицій депутатів по кожному з них були прийняті відповідні рішення.

Детальніше з рішеннями восьмої сесії селищної ради можна ознайомисть на цьому ж сайті в рубриці "Сесійна діяльність".

По завершенні сесії в залі відбулася зустріч депутатів селищної ради та виконувачів обов"язків старост сіл громади з директором філії Чернігівської дирекції  ПАТ "Укрпошта"  Оленою Дорошенко, яка поінформувала представників  громади про основні   моменти пілотного проекту реформування Укрпошти, який  почнуть реалізовувати в Куликівському районі з 1 червня 2018 року. 

 Основні тези: сільські поштові відділення  будуть ліквідовані, в кожному селі залишаються листоноші ( по  одній дві особи). Натомість послуги  по доставці пенсій, прийому платежів, доставці періодичної преси будуть надавати виїзні мобільні відділення, які працюватимуть за  визначеним графіком. 

Депутати та виконувачі обов"язків старост сіл озвучили цілий ряд пересторог щодо реформи. Головні з них:  чи не погіршиться якість та оперативність роботи пошти та як це вплине на пересічних жителів сіл, селища, особливо на пенсіонерів, адже більшість з них отримують пенсії саме через Укрпошту.