Естонські  гості запросили дві шкільні футбольні команди Куликівщини  на міжнародний  турнір в Пилву

  • 1081

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

26 травня на стадіоні Куликівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся футбольний турнір серед шкільних команд "Кубок надії".

В турнірі взяли участь 10 команд, 2 з них  - жіночі,  решта - чоловічі.   Тут були  представлені майже всі школи  громади. Свою футбольну майстерність продемонстрували на турнірі 8 хлопчачих шкільних команд з  Куликівки, Салтикової Дівиці, Виблів, Горбового, Жуківки, Орлівки, Вересочі, збірна команда  Ковчина-Дроздівки.  Дівоча збірна команда Куликівки вийшла на  футбольний батл з гостями турніру - командою дівчат з Городні. 

Особливою спортивною подією для громади турнір став через присутність на ньому естонських гостей з Пилви, з якою Куликівщина має давні дружні стосунки.   Познайомитися з дитячим футболом Куликівщини на турнір приїхали  Індрек Као - член Парафіяльної Ради Пилви й член Комітету культури, Кристіан Маетоц - президент футбольного клубу Лотос,  Рауно Пуусеп  - молодий тренер 15-річних хлопців  та Тунне Пііпер  - член клубу Ротари Пилви.  

Турнір відкрила урочиста хода команд-учасниць. Юні танцюристи з хореографічного ансамблю «Колосок» дитячої музичної школи подарували учасникам турніру та гостям свята чудовий танок-візитівку  свого колективу «Перлина-Україна».

 З початком турніру присутніх привітав заступник селищного голови Володимир Повозник. Він наголосив, що дуже символічно що турнір в Куликівці відбувається в день великого   футбольного свята  для України – цього дня в Києві проходить фінал Ліги чемпіонів. Посадовець висловив сподівання, що турнір стане щорічним, що серед юних куликівських спортсменів також є майбутні футбольні зірки і побажав усім чесної гри.

Про давні дружні стосунки з Пилвою нагадав юним куликівцям і всім присутнім на турнірі заступник голови районної ради Юрій Крепосний, який також побажав перемоги найсильнішій команді та висловив впевненість, що Куликівщина і надалі продовжуватиме дружбу у і співпрацю з Пилвою в усіх сферах.

Від імені гостей  з вітальним словом виступив Індрек Као - член Парафіяльної Ради Пилви й член Комітету культури. Він відмітив позитивні зміни, які відбулися в громаді, і зокрема в Куликівській школі за останні чотири роки, які  він не був в Куликівці і побажав Куликівщині подальшого розвитку і процвітання. На знак дружби і співпраці пан Індрек вручив символічні іменні футболки  футбольного клубу «Лотос» Куликівському селищному голові Наталії Халімон, начальнику управління освіти, культури, туризму, сім"ї, молоді та спорту селищної ради Світлані Масльонці, директору Куликівської ЗОШ І-ІІІ ст.. Ользі Труш, керуючій справами районної ради Олені Баглай та тренеру дівочої футбольної збірної Куликівки Віталію Бугаю. Естонські гості подарували також кожній команді-учасниці турніру футбольні м"ячі.

Першими у футбольному двобої зійшлися дівочі команди. Основний час матчу завершився нічиєю 0:0. Серія післяматчевих пенальті  завершилася перемогою гостей – команди дівчат з Городні з рахунком 2:0. Куликівські дівчата стали срібними призерами турніру. Естонські гості вручили обом командам невеличкі сувеніри на згадку про цей день.

Футбольні змагання між командами хлопців визначили наступну трійку лідерів. 3 місце і бронзові медалі турніру завоювала команда Горбівської школи. 2 місце і срібні нагороди дісталися юним футболістам Салтиково-Дівицької ЗОШ І-ІІІ ст..

Переможцем турніру стала команда Куликівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка отримала футбольне золото змагань.

Отож у серпні цього року дві куликівські команди хлопців і дівчат на запрошення естонської сторони стануть учасниками міжнародного дитячого футбольного турніру в Пилві.

Побажаємо нашим юним спортсменам достойно представити Куликівщину на такому поважному спортивному змаганні!