Директори шкіл громади підтримали ідею створення методично-сервісного центру

  • 911

Фото без описуФото без описуФото без опису

13 червня відбулося засідання постійної комісії селищної ради з гуманітаних питань. В засіданні взяли участь Куликівський селищний голова Наталія Халімон, заступник селищного голови з гуманітарних питань Володимир Повозник, начальник управління освіти, культури, туризму, сім"ї, молоді та спорту селищної ради Світлана Масльонка, директори шкіл громади.

 На комісії обговорили питання доцільності створення при управлінні освіти, культури, туризму, сім"ї, молоді та спорту селищної ради методично-сервісного центру, як  модернізованої  служби, на зразок нинішнього райметодкабінету при відділі освіти РДА.

 Світлана Масльонка презентувала присутнім загальну концепцію,  завдання і мету,  штатний розпис  нового центру.  Основні тези: в штаті методично-сервісного центру працюватимуть завідувач Центру, логопед, методист психологічної служби, три методисти предметники по трьох напрямах -  з математики та технологій; з мов, літератур та суспільствознавста; з естетичної культури, історії та правознавства.  Методичну допомогу з інших дисциплін надаватимуть школам головні спеціалісти відділу освіти Управління ОКТ СМС селищної ради. Крім того, у складі Управління працюватиме група з централізованого господарського обслуговування навчальних закладів.

Головне завдання нового центру - кардинально змінити взаємовідносини між усіма суб"єктами освітянської галузі.  Центр набуває дійсно сервісного сенсу. Методисти  мають стати не контролерами, а партнерами і помічниками директорів і викладачів шкіл.

Наталія Халімон наголосила, що мета засідання комісії - детально обговорити доцільність створення методично-сервісного центру та концепцію його роботи і закликала присутніх до активного обговорення.

 Директори закладів загальної середньої освіти, присутні на засіданні, мали можливість озвучити свою думку.  Вони одноголосно  висловились за необхідність створення  методично-сервісного центру саме у форматі, запропонованому Управлінням ОКТ СМС селищної ради, і схвально сприйняли нову концепцію роботи, яка базуватиметься на партнерських стосунках Центру і шкіл. 

 Спільне бачення директорів шкіл підтримали і члени  постійної комісії селищної ради з гуманітаних питань, які одноголосно проголосували за рішення підтримати створення при Управлінні освіти, культури, туризму, сім"ї, молоді та спорту селищної ради методично-сервісного центру, та внести дане питання на розгляд найближчої сесії селищної ради.