Де знайти додаткові джерела наповнення селищного бюджету

  • 952

Фото без опису

Фото без опису

Розповідав на засіданні виконавчого комітету селищної ради, яке відбулося 15 червня,  начальник Головного управління Державної фіскальної служби Чернігівської області Олексій Барановський. Посадовець разом і з керівниками Чернігівської МДПІ  зустрівся з членами виконкому щоб обговорити шляхи  налагодження співпраці між фіскальними органами області  та об"єднаними територіальними громадами в питаннях наповнення місцевих бюджетів та виведення малого і середнього бізнесу з тіні.

- Сьогодні, коли фіскальні органи втратили частину  контролюючих функцій, органи місцевого самоврядування  мають  бути найбільш зацікавленими в тому, щоб самим контролювати добросовісність платників податків на своїй території, тим самим знаходити додаткові джерела наповнення місцевого бюджету.

- Необхідно привчати громадян до податкової культури. Для всіх мають діяти єдині правила і вимоги. Всі юридичні та фізичні особи, які займаються підприємницькою діяльністю, надають послуги населенню, мають робити це легально і сплачувати, відповідно до чинного законодавства, податки і місцеві збори.

Члени виконкому цікавилися різними аспектами роботи фіскальних органів сьогодні. Звучали запитання: які органи уповноважені сьогодні перевіряти тіньовий бізнес,  які повноваження фіскальної служби у  протидії незаконній торгівлі   алкогольними напоями.

 Очільник обласної фіскальної служби  закликав представників громади  використовувати всі свої повноваження  для  впливу на недобросовісних платників податків, бути активними і співпрацювати з фіскальними органами. У свою чергу посадовець пообіцяв повне сприяння у всіх питаннях, що стосуються  надання методичної допомоги, консультування фахівців громади  щодо  податкового законодавства, щодо пошуку додаткових шляхів наповнення бюджету, інших питаннях.

- Тільки так,  у співпраці місцевої влади і бізнесу, можна  збудувати заможні  громади, в яких всі суб"єкти будуть почувати себе комфортно і захищено, - наголосив під час зустрічі Олексій Барановський.