Привітали з ювілеєм відомого земляка

  • 902

 

27  червня  в центральній районній бібліотеці відбулася зустріч  громадськості Куликівщини  з відомим земляком –  членом

Спілки журналістів України, редактором обласної газети «Світ-інфо», лауреатом літературних і журналістських премій Петром Антоненком.

Від Куликівської селищної ради  з  поважним  ювілеєм знаного журналіста і громадського діяча вітав заступник селищного голови Володимир Повозник. У вітальному слові посадовець відзначив активну проукраїнську позицію, яку ще в часи радянського застою і пізніше, в роки становлення незалежної України, відстоював Петро Антоненко, говорив про його різносторонні уподобання, зокрема захоплення  і підтримку  футболу на Куликівщині, про його журналістський і літературний доробок.

Володимир Повозник вручив ювіляру Почесну грамоту Куликівської селищної ради за сумлінну працю, високий професіоналізм,  вагомий особистий внесок у відродження духовності в суспільстві, збереження національної культурної спадщини, активну громадянську позицію та з нагоди 70-річчя від дня народження.

 До вітальних слів на адресу ювіляра долучилась директор Куликівської ЦБС Інна  Янголь, яка   також вручила Петру Антоненку Почесну грамоту   сектору культури і туризму райдержадміністрації  та пам"ятний  сувенір.

Теплі слова, спогади, вітання звучали   на зустрічі від колишніх колег по газеті «Поліська правда», друзів, рідних ювіляра.

Члени літературно-мистецької світлиці «Стежина», що діє при Куликівській центральній районній бібліотеці,  читали поезії  Петра Антоненка з його останньої збірки «Стріла», яка  нещодавно перемогла в обласному конкурсі «Книга року» в номінації «Проза».

З цікавістю слухали учасники зустрічі розповідь самого ювіляра про життєвий і професійний шлях,  про  громадську діяльність у період становлення незалежної України,  міркування про  нинішню ситуацію  щодо розвитку  медіа в області та державі та інші актуальні теми.

Петро Антоненко охоче відповідав на запитання присутніх та на прохання учасників зустрічі зачитав кілька своїх поетичних  творів.