Свято Івана Купала в Куликівці

  • 1107

Свято бережуть в Куликівській громаді вікові дохристиянські  традиції предків-слов"ян. Однією з таких традицій, яка збереглася до нашого часу є Свято Івана Купала.

Куликівка святкувала Івана Купала в ніч із 6 на 7 липня біля  урочища Сільське. Тут зібралося багато жителів і гостей селища. Працювала виїзна торгівля.

Працівники культури підготували для земляків справжнє казкове купальське дійство. І які тільки казкові герої не завітали цієї ночі до Сільського: і Чорт з Бабою Ягою, і Водяний з Русалкою. Івасик Телесик приплив порибалити в куликівському ставку та мало не став здобиччю підступної Яги. Добре що відкупився - навчив стару бізнесувати. То гарячі млинці від Баби Яги по 3 гривні за штуку розліталися миттєво!

Хлопці і дівчата співаючи прикрашали стрічками опудала Купала і його нареченої Марени, кружляли у купальському хороводі дівчата - лісові мавки і статні молодички з народного аматорського хору "Льонок". 
Лунали веселі і мелодійні пісні. Ведуча заходу Світлана Приходько розповідала учасникам свята про українські народні купальські традиції і обряди.

Дівчата за традицією пустили за водою ошатний купальський вінок, як символ достатку і злагоди у громаді. А у великому купальському вогнищі спалили усі біди і негаразди цього року з надією на краще майбутнє.

А навколо Сільського було людно, гамірно і дуже весело. Особливо раділа малеча! Найпопулярнішою для дітей цього вечора була  симпатична Баба Яга.
Тож Купальське свято в Куликівці вдалося на славу!