В громаді розпочали підготовку до відзначення Дня незалежності України  та Дня Куликівської ОТГ

  • 1149

   

   11 липня Куликівський селищний голова Наталія Халімон взяла участь у першому засіданні організаційного комітету по                підготовці і проведенню заходів з нагоди Дня Державного Прапора України та 27-ї річниці незалежності України.

Начальник управління освіти, культури, туризму, сім"ї, молоді та спорту селищної ради Світлана Масльонка поінформувала присутніх про концепцію проведення свята. - Загалом вже звичний для жителів Куликівщини формат святкування головного державного свята збережеться. Планується проходження театралізованої святкової колони, офіційна частина, покладання квітів до обеліску Слави та пам"ятних знаків на меморіальній алеї в Куликівці. Традиційно працюватиме Містечко майстрів. В центральному парку селища будуть розміщені презентаційні куточки установ громади, працюватиме виїзна торгівля.  В програмі святкування -  концерти аматорів сцени із сіл громади, духового оркестру РБК, обдарованих дітей, вихованців дитячої музичної школи, дитячі розваги і атракціони, майстер-класи, вечірня розважальна програма.

При тому що буде збережений формат святкування його змістовне наповнення і загальна концепція  будуть суттєво оновлені.   Головний акцент свята  - це новостворена об"єднана територіальна громада, як частина незалежної держави.  У святковій колоні буде відтворена історія Куликівщини: від давніх кочових поселень до сучасності. Окремого представлення кожного села у колоні не передбачається, натомість  представники всіх сіл будуть йти у спільних  тематичних групах:  діти, юнацтво, молодь,спорт, культура, освіта, військові, підприємства та ін..Презентація сіл громади відбудеться в рамках концертної програми на головній сцені свята.

 Серед інших новинок:  презентації установ у парку будуть носити інтерактивний характер. В них будуть задіяні  гості свята.  У святковій колоні планується проходження випускників 2018 року, багатодітних родин. На площі буде розміщена виставка нової техніки, обладнання і виробів Куликівського ВУЖКГ. В парку буде працювати польова кухня від районного військового комісаріату та встановлені столи для  спільного святкування учасників із сіл.

Наталія Халімон запропонувала для зручності виготовити велику карту з програмою свята, де будуть вказані зони і час проведення усіх заходів. Карту доречно було б розмістити біля арки при вході у Містечко майстрів. Також селищний голова запропонувала провести під час свята благодійну акцію по збору коштів на добру справу, яка зацікавить і об"єднає  учасників свята. Прозвучали пропозиції встановити благодійну скриньку по збору коштів на придбання дозиметричного обладнання для обласного онкологічного диспансеру.

Очікується участь у святкуванні гостей із  Естонії і Білорусі, яким вже надіслані запрошення.

Перший заступник голови райдержадміністрації Петро Єрко озвучив кілька питань організаційного характеру: забезпечення місць для розташування учасників свята, монтування арки та фасаду Містечка майстрів, забезпечення Вічного вогню на обеліску та ін.

Заступник голови районної ради Юрій Крепосний  запропонував окремо презентувати сільський зелений туризм, як перспективну галузь розвитку громади, та нагадав про відзначення учасників свята Дипломами.

 

Наступне засідання оргкомітету відбудеться за тиждень.

Підготовку до головного державного свята та свята ОТГ розпочато.