Колонка голови ОТГ

  • 1450

Шановні земляки! Пропоную вашій увазі основні підсумки роботи Куликівської ОТГ в липні 2018 року.

   20 липня рішеннями 12 сесії Куликівської селищної ради було прийнято у комунальну власність Куликівської об’єднаної територіальної громади зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Куликіського району всі заклади освіти (табір "Деснянка"буде прийнятий у власність ОТГ до 1 вересня 2018 року після закінчення літньої оздоровчої кампанії). Відповідно до даного рішення були затверджені статути закладів освіти та передавальні акти. Найближчим часом розпочнеться організаційна робота щодо передачі у власність ОТГ бібліотечних закладів, районного будинку культури, дитячої музичної школи та Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Усього ж на пленарному засіданні 12 сесії Куликівської селищної ради депутати розглянули 26 питань порядку денного, по кожному з яких були прийняті відповідні рішення. Депутати підтримали ініціативу Анатолія Дідура щодо створення при селищній раді тимчасової робочої комісії з вивчення та врегулювання проблемних питань, пов’язаних з неякісним наданням послуг населенню ПАТ «Чернігівобленерго». До складу комісії увійшли: депутати селищної ради – Анатолій Дідур (голова комісії), Валентина Дєдкова та Анатолій Корявець, заступник селищного голови з питань житлово-комунального господарства Віктор Богдан та виконуючий обов’язки старости села Кладьківка Василь Бойко. Просимо всіх мешканців ОТГ інформувати членів комісії або селищну раду про випадки неналежного виконання працівниками РЕМу своїх професійних обов’язків або надавати будь-яку іншу інформацію, що стосується неякісного надання послуг енергетиками.

Одним із рішень дванадцятої сесії депутати надали дозвіл Управлінню освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту на списання аварійної недобудови – фізкультурно-оздоровчого комплексу, який знаходиться на стадіоні селища. Приміщення не використовувалося понад 25 років, за цей час зазнало серйозних руйнацій і на сьогодні є аварійно-небезпечним об’єктом, що дуже турбує громадськість. Тож дане рішення стане підставою для подальших дій щодо його демонтажу. 

17 липня при селищному голові відбулася нарада за участі  директора філії Чернігівська дирекція  ПАТ «Укрпошта» Олени Дорошенко, заступника голови обласної ради Арсена Дідура, депутата обласної ради Віктора Труша, заступника голови селищної ради Володимира Повозника, виконувачів обов’язки старост сіл Салтикова Дівиця, Ковчин, Кладьківка, Виблі, Горбів.

Терміновість  такої багатосторонньої зустрічі була викликана тим, що перші два тижні роботи пересувних поштових відділень на Куликівщині не принесли позитивних наслідків, натомість спричинили хвилю соціального невдоволення  і скарг від населення громади.

Керівники сіл були солідарні у тому, що поки що позитивного ефекту від впровадження проекту «Сільське відділення» у селах громади не спостерігається. Жителів громад не влаштовують графіки роботи пересувних відділень. В деяких селах вибрані незручні дні роботи, тривалість роботи (2 години в селі) є недостатньою.  Біля автомобілів пересувних відділень черги, періодична преса в окремих селах доставляється невчасно і не в повному обсязі, громадяни не мають можливості вчасно відправити поштові відправлення (посилки, бандеролі, перекази). На даний час працівники пересувних відділень ще не вивчили маршрути доставки по селах.   Для великих сіл недостатньо однієї посади листоноші, а відсутність листоноші по малих селах є взагалі неприпустимим. В.о. старост озвучили також питання необхідності більш тісної комунікації начальників пересувних відділень з керівниками сіл, матеріального забезпечення листонош (велосипеди, спецодяг) та їх безпеки при доставці.

  Олена Дорошенко визнала, що проблеми існують, але вони будуть вирішуватися. Попри те, що пілотний проект поки що не знаходить підтримки місцевих громад, філія Чернігівська дирекція ПАТ «Укрпошта» налаштована залишатися в комунікації з громадами і спільно шукати шляхи вирішення нагальних проблем. Олена Дорошенко пообіцяла, що всі недоліки роботи пересувних відділень будуть усунені до кінця серпня.

 Хочу запевнити всіх жителів ОТГ, що керівництво громади в цьому питанні налаштовано радикально. Ми з самого початку не підтримували пілотного проекту «Сільське відділення», розуміючи що ця зміна не покращить якості надання послуг сільському населенню. І якщо в подальшому  робота пересувних відділень не буде влаштовувати наших мешканців – ми звертатимемося до Президента, Верховної Ради, Кабміну з вимогами повернутися до старої моделі «Укрпошти».

З метою економії та раціонального використання коштів ОТГ, 27 червня рішенням 11 сесії Куликівської селищної ради було змінено місцезнаходження комунального закладу «Виблівський заклад дошкільної освіти «Золотий ключик». Депутати вирішили перемістити його із приміщення дитячого садка у приміщення Виблівської ЗОШ І-ІІ ступенів. При прийнятті цього рішення депутатський корпус керувався наступними аргументами: наповнюваність дітей і в школі, і в садочку щороку зменшується (школа – близько 50, садочок – близько 15); обидва заклади освіти знаходяться у двоповерхових будівлях, які опалюються газом; протяжність теплотраси значна – близько 300 м, давно існує потреба її модернізації; орієнтовні втрати тепла складають 40%. Подальше утримання двох будівель не економічне. Натомість, розмістивши два освітні заклади в одному приміщенні, на зекономлені кошти можна зміцнити матеріальну базу обох закладів. При цьому зберігатимуться шкільні майстерні, спортивна зала, які слугуватимуть у перспективі для всього села. Школа стане для громади освітньо-спортивним центром. Тут же планується розміщення і сільської бібліотеки.

 Наразі у кімнатах приміщення Виблівської ЗОШ І-ІІ ступенів, в яких буде розміщений заклад дошкільної освіти, розпочато ремонтні роботи. З метою збереження приміщення колишнього дитячого садочка, тривають перемовини з підприємцями щодо відкриття на його базі кондитерського цеху. Роботи з реконструкції мають розпочатися вже в серпні 2018 року. У плани підприємця входить відкриття 6 робочих місць для місцевих мешканців.

17 липня 2018 р. Головним управлінням Держгеокадастру у Чернігівській області відбулася передача 18 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, розташованих за межами населених пунктів, у комунальну власність ОТГ для створення громадських пасовищ у смт Куликівка, с. Салтикова Дівиця та с. Вершинова Муравійка.

Про благоустрій та розвиток комунального підприємства «Куликівське ВУЖКГ». У липні завершилися роботи з реконструкції вуличного освітлення по всіх запланованих населених пунктах ОТГ (15). Відтепер селище Куликівка освітлюється повністю. По інших селах вулиці «засвітяться» восени. До тих пір необхідно завершити технічні погодження, отримати необхідні дозволи і завершити проплату виконаних робіт.

Триває будівництво та встановлення автобусних зупинок у населених пунктах ОТГ. Працівниками Куликівського ВУЖКГ у липні було встановлено 3 автобусні зупинки власного виробництва у селах Салтикова Дівиця та Жуківка. Крім цього, комунальниками у Салтиковій Дівиці в центральному парку було  встановлено дитячий ігровий майданчик, а в центрі селища (площа навколо райспоживспілки) – дві торгові ятки для торгівлі молочними продуктами та городиною. Торгові ятки були встановленні на прохання господарів, які реалізують домашню продукцію і до цього часу, не маючи визначеного місця для торгівлі, були змушені торгувати на порозі критого ринку, що не дозволяється правилами торгівлі. Шановні торговці, вас селищна рада почула, тож запрошуємо реалізовувати свою продукцію у зручних і визначених для цього місцях.

 

 

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон