Свято Івана Купала в Куликівці

  • 1113

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Свято бережуть в Куликівській громаді вікові дохристиянські  традиції предків-слов"ян. Однією з таких традицій, яка збереглася до нашого часу є Свято Івана Купала.

Куликівка святкувала Івана Купала в ніч із 6 на 7 липня біля  урочища Сільське. Тут зібралося багато жителів і гостей селища. Працювала виїзна торгівля.

Працівники культури підготували для земляків справжнє казкове купальське дійство. І які тільки казкові герої не завітали цієї ночі до Сільського: і Чорт з Бабою Ягою, і Водяний з Русалкою. Івасик Телесик приплив порибалити в куликівському ставку та мало не став здобиччю підступної Яги. Добре що відкупився - навчив стару бізнесувати. То гарячі млинці від Баби Яги по 3 гривні за штуку розліталися миттєво!

Хлопці і дівчата співаючи прикрашали стрічками опудала Купала і його нареченої Марени, кружляли у купальському хороводі дівчата - лісові мавки і статні молодички з народного аматорського хору "Льонок". 
Лунали веселі і мелодійні пісні. Ведуча заходу Світлана Приходько розповідала учасникам свята про українські народні купальські традиції і обряди.

Дівчата за традицією пустили за водою ошатний купальський вінок, як символ достатку і злагоди у громаді. А у великому купальському вогнищі спалили усі біди і негаразди цього року з надією на краще майбутнє.

А навколо Сільського було людно, гамірно і дуже весело. Особливо раділа малеча! Найпопулярнішою для дітей цього вечора була  симпатична Баба Яга.
Тож Купальське свято в Куликівці вдалося на славу!