Колонка голови ОТГ

  • 1271

 

Шановні земляки!

Традиційно пропоную короткий звіт за роботу в листопаді 2018 р.

8 листопада  відбулася 16-та  сесія Куликівської селищної ради сьомого скликання. Одним з рішень депутати порушили перед Куликівською районною радою клопотання про безоплатну передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селища Куликівського району Чернігівської області Комунального некомерційного підприємства «Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Куликівської районної ради. Процедура передачі первинної медицини в у правління ОТГ має завершитися у січні 2019 р.

З метою упорядкування і активізації будівельної діяльності та залучення додаткових інвестицій у громаду було затверджене рішення про організацію розробки генерального плану та плану зонування території населених пунктів Куликівської селищної ради.  

Враховуючи актуальність питання про підвищення ціни на газ і соціальну напругу у суспільстві, яку воно спричинило, депутати ухвалили  Звернення до Президента України з вимогою скасування рішення щодо підвищення ціни на газ. Вцілому депутати розглянули 31 питання порядку денного та прийняли відповідні рішення.

 

Зміцнення матеріальної бази освітніх закладів. У Куликівському закладі дошкільної освіти «Ромашка» завершили роботи по заміні старих вікон на сучасні металопластикові. Всього було замінено 36 вікон, 2 дверей та один балконний стеклоблок.

Роботи проводились у рамках проекту капітального ремонту дитячого ясла-садка «Ромашка», який фінансувався за рахунок державної субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій. З державного бюджету на проведення робіт  було виділено 428 127 грн. Сума співфінансування з   бюджету селищної ради становила 13 050 грн.

 

У громаді тривають роботи з забезпечення населених пунктів якісною питною водою. У листопаді були завершені роботи з будівництва   глибоководної артезіанської свердловини в с. Горбове та розпочато буріння такої ж свердловини в  с. Орлівка. Будівництво цих свердловин обійдеться для громади близько 2,5 млн. грн. Завершено поточний ремонт глибоководної водозабірної свердловини в центрі с. Хибалівка. Вартість робіт з ремонту та благоустрою Хибалівської свердловини становить 24,5 тис. грн.

 

Продовжуються ремонти комунальних доріг. Протягом листопада  здійснено висипку вулиці Лінійна в Куликівці, вулиць ім. Шевченка та ім. Б.Хмельницького у Вересочі. За практичного сприяння депутата селищної ради Віктора Зеленського було проведено висипку вулиці Набережна в с. Авдіївка. Проведено грейдерування вулиць в селах Дроздівка, Вересоч, Хибалівка.

 

Про благоустрій та розвиток комунального підприємства «Куликівське ВУЖКГ».  У листопаді 2018 р. парк техніки Куликівської ОТГ поповнився ще кількома транспортними засобами. Цього разу – це причіп та відвал до трактора МТЗ «Беларус» 82.1, причіп до трактора «Беларус 320.1» та ескаватор-навантажувач БАМ-2014 на базі трактора МТЗ-82.1.  Тепер трактори оснащені відвалами і причепами, що розширює перелік послуг, які відтепер Куликівське ВУЖКГ та комунальне підприємство селищної ради зможуть надавати населенню. Відвал має добрі технічні характеристики, дає можливість регулювати кут повороту для більш ефективної роботи. Його можна використовувати не лише для розчистки снігу, а й для планування території при земляних роботах.  Екскаватор оснащений двочелюстним ковшем, лопатою та додатковим ковшем для копання траншей під укладання труб. Призначений для екскаваторних робіт, навантажувально-розвантажувальних та інших земляних робіт, таких як планування територій, розробка і навантажування ґрунту, копання котлованів та іншого.

 

За практичного сприяння депутата селищної ради Віктора Зеленського було розчищено ставок в урочищі Баранове, що в Куликівці. Захід проведено на підтримку ініціативи місцевих жителів, які у вересні 2018 р. влаштували тут справжню толоку та розчистили від порослі та амброзії дане урочище. У планах місцевих жителів та депутата селищної ради з цього округу Олександра Проніна створити тут зону відпочинку. У вересні селищна рада подарувала тутешнім мешканцям дитячий ігровий майданчик для облаштування території.

Продовжується встановлення автобусних зупинок в селах ОТГ. У листопаді нова автобусна зупинка з’явилася в с. Горбове.

21 листопада громада придбала перші 10 контейнерів для збору сміття, підібрані під майбутній сміттєвоз, прихід якого очікується в кінці листопада. Крім цього, власними силами працівників Куликівського ВУЖКГ було виготовлено 7 контейнерів під пет-пляшку. Селищна рада  презентувала  нові контейнери  на Михайлівському ярмарку, який відбувся на центральній площі селища 20 листопада. Учні Куликівської школи влаштували екологічний флешмоб і закликали дорослих берегти довкілля. Своїм прикладом вони започаткували роздільний збір сміття і першими наповнили нові контейнери пет-пляшками, які зібрали по селищу. Всього школярі назбирали 130 кг  пластикових пляшок. Учні розповсюджували серед учасників ярмарку агітаційні листівки, в яких надавалася інформація про необхідність роздільного збору сміття та інструкція ручного пресування пет-пляшки для економного її розміщення в контейнері. Таким чином, в громаді започатковується роздільний збір твердих побутових відходів. З часом такі контейнери з’являться більш масово і в Куликівці, і в усіх селах ОТГ.

Закликаємо всіх керівників та власників установ, організацій, закладів зі значним перебуванням людей встановити міні-контейнери для збору використаних батарейок. Це не надто складний крок, проте його наслідки будуть і позитивними, і значними водночас.

Шановна громадо! Не будьмо байдужими до безладу в нашому домі! Не чекаймо, що за нас хтось прибере! Правило просте: брудно – прибери, не сміти – буде чисто!

З повагою та найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон