Мешканцю Чернігівського району призначено штраф 17 000 грн. за пропозицію неправомірної вигоди службовій особі

  • 361

Фото без опису

 

Вироком Козелецького районного суду Чернігівської області 42-річного чоловіка визнано винуватим у пропозиції службовій особі надати неправомірну вигоду (ч. 1 ст. 369 КК України).

Публічне обвинувачення в суді підтримував прокурор Козелецької окружної прокуратури Чернігівської області.

Слідством встановлено, що в серпні 2022 року військовослужбовцями Збройних Сил України під час несення служби із забезпечення заходів правового режиму воєнного стану на блокпосту зупинено автомобіль під керуванням мешканця Чернігівського району, який допустив порушення правил дорожнього руху відповідно до ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, сп’яніння), про що було повідомлено екіпаж патрульної поліції.

У ході встановлення працівниками поліції обставин вчинення адміністративного правопорушення зупинений водій, з метою уникнути відповідальності за адміністративне правопорушення, висловив намір надати працівникам поліції неправомірну вигоду та був повідомлений, що його діяння підпадають під кримінальну відповідальність.

В подальшому чоловік виявив бажання проведення огляду на стан алкогольного сп'яніння в закладі охорони здоров'я та під час поїздки до медичного закладу знову запропонував працівникам поліції надати неправомірну вигоду за не притягнення його до адміністративної відповідальності за  ч. 1 ст. 130 КУпАП, розуміючи те, що його дії підпадають під кримінальну відповідальність.

Враховуючи, що обвинувачений свою провину визнав повністю, раніше злочини не вчиняв з прокуратурою укладено угоду про визнання винуватості, яка затверджена Козелецьким районним судом, чоловіку призначено покарання в вигляді штафу 17 000 грн.