Відповідальність за пропозицію у наданні неправомірної вигоди

  • 204

Фото без опису

 

Вироком Козелецького районного суду затверджено угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні за фактом пропозиції службовій особі надати неправомірну вигоду за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дії з використанням наданої їй влади та службового становища (ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Публічне обвинувачення в суді підтримували прокурори Козелецької окружної прокуратури.

Слідством встановлено, що в серпні 2022 року мешканець Чернігівського району, під час встановлення працівниками поліції обставин вчинення останнім адміністративних правопорушень, маючи на меті надання неправомірної вигоди службовій особі, з метою в подальшому уникнути відповідальності за адміністративні правопорушення, запропонував службовій особі надати неправомірну вигоду у розмірі півтори тисячі гривень за не притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП, розуміючи те, що його дії підпадають під кримінальну відповідальність.

За вчинене, вироком суду затверджено угоду про визнання винуватості та  призначено гр.Б. покарання у виді штрафу у розмірі 17000 грн.