До суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом відкритого заволодіння чужим майном

  • 322

 

Козелецькою окружною прокуратурою передано до суду  обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом відкритого викрадення чужого майна (грабежі) поєднаного з погрозою застосування та застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, вчиненого в умовах воєнного стану, повторно (ч. 4 ст. 186 ст.187 КК України).

Прокуратурою висунуто обвинувачення 28-річному мешканцю Чернігівського району у тому, що у червні 2022 року гр.К. маючи умисел на відкрите заволодіння чужим майном, з корисливих мотивів та з метою особистого збагачення, із застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я, відкрито заволодів грошовими коштами малолітньої особи. 

Важливо також зазначити, що вказане кримінальне правопорушення кваліфіковане саме за ч. 4 ст. 186 КК України, оскільки вчинене в умовах воєнного стану.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За вчинене кримінальне правопорушення передбачено покарання від семи (семи) до десяти років позбавлення волі.