За незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду – кримінальна відповідальність

  • 372

 

Прокурорами Козелецької окружної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно 36-річного чоловіка за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 249 КК України «Незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду».

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець іншої області, перебуваючи на Київському водосховищі неподалік одного з населених пунктів в адміністративних межах Деснянської селищної територіальної громади Чернігівського району Чернігівської області, в порушення ст. 52-1, ст. 63 Закону України «Про тваринний світ», пункту 3.15 Правил любительського і спортивного рибальства, з судна риболовецького  за допомогою риболовних сіток з ліски, які відповідно до пункту 3.15 Правил любительського і спортивного рибальства, відносяться до заборонених знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, без належних документів та дозволу на вилов водних біоресурсів, діючи умисно, здійснив незаконний вилов 114 шт. риби цінних видів для особистих потреб, чим заподіяв істотної шкоди державним інтересам на суму понад 246 тис. грн. На місце події викликали слідчо-оперативну групу, якою і було зафіксовано факт незаконного зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду.

У разі визнання чоловіка винуватим, йому загрожує покарання у виді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 грн. до 51 000 грн.) або обмеження волі на строк до трьох років.