Мешканця Чернігівського району засуджено до 25 500 грн. штрафу за вчинення незаконної порубки дерев на території об’єкту природно-заповідного фонду

  • 393

Фото без опису

Вироком Козелецького районного суду Чернігівської області 50- річного чоловіка визнано винуватим у вчиненні незаконної порубки дерев у лісі на території об’єкту природно-заповідного фонду (ч.3 ст.246 КК України).

Публічне обвинувачення в суді підтримували прокурори Козелецької окружної прокуратури.

Прокурором в судовому засіданні доведено, що в кінці липня 2022 року мешканець одного з сіл Чернігівського району без передбаченого законом дозволу, не маючи лісорубного квитка (ордеру) за допомогою бензопили здійснив в лісі на території Регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», що належить до території природно-заповідного фонду, незаконну порубку 5 сухостійних дерев породи «Сосна звичайна». В результаті незаконної порубки дерев заподіяно державі  матеріальну шкоду на загальну суму 14 201 грн.        

За вчинене, вироком суду чоловіка засуджено до 25 тис. 500 грн. штрафу.

Також вироком суду за позовом прокурора стягнуто з винного на користь держави 14 201 грн. шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу.