Святкова хода до Дня незалежності України буде присвячена історії Куликівщини

  • 1416

Чергове засідання оргкомітету з підготовки святкових заходів з нагоди Дня Державного Прапора України, 27-ї річниці незалежності України та Дня Куликівської ОТГ відбулося 27 липня за участі виконувачів обов"язки старост сіл.

Начальник управління освіти, культури, туризму, сім"ї, молоді і спорту селищної ради Світлана Масльонка ознайомила керівників сільських громад із сценарним планом та концепцією проведення цьогорічного  свята.

Головне державне свято Куликівщина поєднає із святом об"єднаної територіальної громади. У зв"язку з цим святкова хода і презентації у центральному сквері селища будуть носити тематичний  і об"єднавчий характер.

У святковій колоні уже не  буде представлення кожного села громади окремо. Натомість буде тематична хода, яка відтворюватиме історію Куликівщини від кочівників-ковуїв до сьогодення. В спільних групах йтимуть представники усіх сіл громади. Будуть представлені  дошкільні, позашкільні заклади, заклади загальної середньої освіти, учасники АТО, спорт, культура, багатодітні родини, випускники 2018 року,  підприємства та ін.

Така  ж спільна презентація буде організована і у парку селища. 

Таким чином головний акцент свята буде зроблено на створенні об"єднаної територіальної громади, як невід"ємної частини держави, яка разом  із всією Україною відзначатиме 27-у річницю незалежності.