Свято села у Дроздівці

  • 1118

4 серпня  святкували  День села жителі Дроздівки.

Урочиста частина свята проходила в сільському будинку культури. Тут зібралися закохані в рідне село дроздівці,  вихідці з села, гості свята.

Від імені Куликівської селищної ради  вітав дроздівців із святом  заступник селищного голови Віктор Богдан. Посадовець наголосив, що останніми роками Дроздівка є прикладом активності і згуртованості для всіх сіл громади. /Тут зуміли спільно власними силами за сприяння спонсорів зробити важливу для села справу – прокласти водогін  та забезпечити все село чистою питною водою. Активно розвивають  і підтримують у Дроздівці культуру. Художні колективи села є призерами і переможцями районних обласних, всеукраїнських та міжнародних мистецьких конкурсів. / Віктор Богдан побажав Дроздівці і надалі бути згуртованою і процвітаючою громадою. А ще  щоб Дроздівка мала доглянутий і  охайний вигляд нещодавно селищна рада придбала  для потреб села бензопилу.  
 

До вітальних слів на адресу  дроздівської громади долучилися помічник народного депутата України Валерія Давиденка Любов Наумець, помічник депутата обласної ради Віктора Труша - Наталія Коновалова. Гості бажали селу розвитку і процвітання, а його жителям   – здоров»я і добробуту.   Любов Наумець  передала від Валерія Давиденка кошти на організацію проведення свята. За традицією депутат обласної ради Віктор Труш подарував найменшим жителям села безкоштовні атракціони для розваг. Допомогали коштами в організації свята і підприємства-інвестори: ТОВ "Горбів-Агро", ТОВ "Баришівська зернова компанія" та місцевий підприємець Володимир Кравченко.

Теплими і щирими словами привітав односельців зі святом виконувач обов"язків старости села Олександр Кравченко.

Місцеві аматори сцени вітали музичними номерами своїх односельців. На святі згадували найстаршого і наймолодшого жителів села, ветеранів праці, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, воїнів-інтернаціоналістів, учасників АТО,  іменинників, ювілярів, тих, хто відзначав ювілейні дати весілля. Для всіх них звучали музичні подарунки.

Другу частину концерту присутнім подарували гості – учасники художньої самодіяльності  із села Слобода Іванівської ОТГ, серед яких і дві колишні дроздівчанки -  Ольга Іванівна Осипенко(Шумал) та Анна Шумал. Слобода і Дроздівка підтримують дружні стосунки. Незабаром і дроздівські аматори візьмуть участь у святкуванні Дня села у Слободі. На святі  у Дроздівці також була присутня староста села Слобода Наталія Кот.

У фойе будинку культури розгорнули виставку місцевих умільців декоративно-ужиткового мистецтва. Різними барвами милували око   вишивані рушники, картини,килими,  сорочки. 

Святкували дроздівці аж до вечора. В парку біля будинку культури  всіх охочих частували наваристим  козацьким кулішем і юшкою.

Діти досхочу ласували солодкою ватою, поп-корном та стрибали на батутах. 

Завершилося свято вечірньою розважальною програмою.