Питання реконструкції очисних споруд в Куликівці має бути виведене з глухого кута

  • 982

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

7 серпня в Куликівці на об"єкті очисні споруди  відбулася виїзна нарада за участі заступника голови обласної ради Арсена Дідура.  Куликівську селищну раду представляли перший заступник селищного голови Сергій Калашник та заступник селищного голови з питань житлово-комунального господарства Віктор Богдан. В нараді також взяли участь депутат обласної ради Віктор Труш, заступник голови районної ради Юрій Крепосний, представники замовника проекту і підрядної організації.

Під час наради  на місці Арсен Дідур висловив різкі критичні зауваження на адресу підрядної організації:  - Попри неодноразові скарги та попередження реконструкція очисних споруд в  Куликівці проводиться непрофесійно, зі значними порушеннями та недотриманням визначених термінів. Об’єкт, на фінансування якого з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища починаючи з 2015 року виділено майже 7,5 мільйони гривень, має бути зданий у вересні. Проте сьогодні під час виїзду на місце ми з представниками місцевого самоврядування та відповідних обласних і районних служб побачили справжній приклад безгосподарності та бездіяльності від виконавця робіт – ТОВ «Будспец». Графік виконання робіт не виконується, зрушень в ході будівництва не відбувається – бо і будувати, власне, нікому.
Виникають цілком логічні запитання – куди ж поділися мільйони коштів, чим насправді протягом трьох років займається згаданий виконавець і чому б’є на сполох не розпорядник коштів – Управління капітального будівництва ОДА, а Куликівська громада? 
Щоб ні в якому разу не перетворити реконструкцію очисних споруд у довгобуд, а також враховуючи екологічну та соціальну важливість даного питання,  після вивчення ситуації на об"єкті та обговорення питання в селищній раді, було вирішено із залученням усіх контролюючих органів та жорстким контролем за  виконанням робіт на об’єкті вжити всіх заходів  по  виводенню ситуації з глухого кута.