Директори дитячих садків з Естонії відвідали Куликівську ОТГ

  • 925

З 14 по 16 серпня в Куликівській громаді на запрошення Управління освіти, культури, туризму, сім"ї, молоді і спорту селищної ради  з візитом перебували директори дитячих садочків з Пилваської волості Естонії, з якою Куликівщина підтримує давні дружні стосунки.

В перший день візиту вони зустрілися з Куликівським селищним головою Наталією Халімон, яка презентувала гостям Куликівську об"єднану територіальну громаду. На зустрічі був присутній заступник голови обласної ради Арсен Дідур. Посадовець від імені обласного представницького органу привітав естонських гостей на поліській землі,  побажав розвивати і далі дружні стосунки Пилви і Куликівки.

Програма візиту була різноплановою.  Гості  з Естонії мали можливість поспілкуватися зі своїми колегами, поділитися досвідом, вивчити процес дошкільної освіти в Україні. Крім того для них були підготовлені ознайомчі  відвідини цікавих туристичних об"єктів.

14 серпня естонські  друзі відвідали Горбівський садочок і школу , Ковчинський садочок і школу, туристичний комплекс "Зачарована Десна" (с.Ковчин).

15 серпня гості побували в Куликівському ЗДО "Ромашка", Куликівському краєзнавчому музеї, жіночому монастирі Преподобного Лаврентія у Вересочі, Куликівському центра позашкільної освіти, Салтиково-Дівицькому будинку культури, Свято-Миколаївській церкві (с.Салтикова Дівиця), оздоровчому таборі "Деснянка".

Останнього дня перебування на Куликівщині, 16 серпня, директори дошкільних закладів з Естонії відвідали Жуківський, Вересоцький та Дрімайлівський дитсадочки, Дрімайлівську школу.

Під час візиту гості зустрічалися із своїми колегами - завідувачами дитячих садків Куликівської ОТГ, вихованцями закладів, обговорювали організацію дошкільного виховання в Україні та Естонії, брали участь у спільних майстер-класах, іграх, переглянули виставу "Колобок" в Куликівському ЗДО, обмінювалися пам"ятними сувенірами - виробами ручної роботи.

16 серпня відбулася підсумкова зустріч в селищній раді за участі керівництва громади. Господарі і гості поділилися враженнями від візиту, обмінялися сувенірами та домовилися про відповідний візит завідувачів дитячих садочків Куликівщини до Естонії.