Реконструкція очисних споруд в Куликівці знаходиться під пильним контролем обласної, селищної влади та громадськості

  • 943

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису 

14 серпня Куликівський селищний голова Наталія Халімон, перший заступник  селищного голови Сергій Калашник та заступник голови з житлово-комунального господарства Віктор Богдан взяли участь у другій виїзній нараді на очисних спорудах в Куликівці.  

Ініціатором щотижневих виїзних нарад на об»єкті, метою яких є пришвидшення робіт з реконструкції очисних споруд, був заступник голови обласної ради Арсен Дідур, який також взяв участь у нараді. Замовників проекту представляли  Юрій Ткаліч – директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА, Василь Новак – начальник управління  екології Департаменту агропромислового розвитку ОДА. Були також присутні представники обласного управління капітального будівництва та підрядної організації.

Цього разу до участі в нараді в якості спостерігачів та громадських контролерів   були долучені незалежні експерти та журналісти.

Нагадаємо, що на початку серпня Куликівська селищна рада звернулась до Чернігівської обласної ради, поінформувавши обласний представницький орган про те,що громаду не задовольняють терміни та якість виконаних будівельних робіт, що проводить ТОВ «Будспец» по реконструкції очисних споруд в Куликівці.

Роботи відповідно до проекту були розпочаті ще  у  2015 році. На їх виконання з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища протягом 2015-2017 років виділено 5134,66 тис. грн. В поточному році з цього ж фонду передбачено виділення ще 1973,4 тис.грн.

Під час наради  спільно  з представником замовника було опрацьовано план заходів щодо активізації проведення робіт та визначено чіткий графік їх виконання. Контроль за виконанням робіт здійснює сам замовник, а саме Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА.

Згідно з графіком  завершити будівельно-монтажні роботи планується в кінці вересня поточного року, після чого підрядник одразу повинен приступити до  виконання пуско-налагоджувальних робіт.