Колонка голови ОТГ

  • 1194

Шановні земляки!

Традиційно звертаюся до вас із щомісячним звітом за роботу Куликівської ОТГ в серпні 2018 року.

З метою створення нових робочих місць в селах ОТГ та надання побутових послуг сільському населенню, в адміністративних приміщеннях с. Ковчин та с. Горбове було відкрито перукарні та швейні майстерні, де відтепер працюють чотири працівники комунального підприємства «Ковчин» Куликівської ОТГ.

 

Майже завершилися ремонтні роботи щодо обладнання частини приміщення Виблівського закладу загальної середньої освіти ІІ ступеня для розміщення в ньому закладу дошкільної освіти. Ремонтні роботи обійдуться для громади в 232 тис. грн. З вересня 2018 року виблівські дошкільнята отримуватимуть освітні послуги в новому приміщенні. Громада розраховує зекономити на опаленні освітнього Виблівського закладу до 30%.

 

Про благоустрій та розвиток комунального підприємства «Куликівське ВУЖКГ».  У серпні 2018 р. в центрі Куликівки з’явилися нові елементи благоустрою – штучна альпійська гірка поблизу Управління соціального захисту населення та дві арки підвісних квітників на головній алеї селища. Нетипові квітники були зроблені працівниками селищної ради та комунальних господарств.  До робіт з благоустрою «альпійської гірки» долучилися працівники критого ринку, котрі пофарбували паркан та бордюри, місцевий підприємець Ігор Никипорець, котрий надав для облаштування бордюрів власні бетонні стовпи та працівники Управління соціального захисту, які висадили на новій клумбі квіти. З посадковим матеріалом для нових квітників допомогли керуюча апарату районної ради Олена Баглай та вихователь ясла-садка «Ромашка» Наталія Федоренко. Щиро дякуємо всім за участь у колективній справі! Вцілому, кількість вуличних вазонів у 2018 році в селищі збільшилася, проте, цього явно не достатньо для того, щоб селище виглядало привабливо та ошатно. Хотілося б бачити і Куликівку, і всі села ОТГ у рясному буянні різноквітів. А для цього зусиль самих комунальників замало. Прикро бачити на квітниках окремих установ та організацій рясний бур’ян замість квітів (Укрпошта, Нова пошта, Ощадбанк). Про благоустрій прибудинкових територій і дизайн квітників має дбати кожен господар, керівник установи чи організації. Тому, ставимо перед собою завдання – подвоїти кількість квітників у 2019 році. Для цього створюємо робочу групу з планування та дизайну квітників громади. Запрошуємо небайдужих жителів громади долучитися до спільної творчої справи.

Власними силами місцевих комунальників, за підтримки працівників СФГ «Колос», зроблено ще дві важливі справи – відремонтовано напівзруйновану кам’яну стіну поблизу критого ринку та проведено ремонтні роботи асфальтового покриття на площі селища.

21 серпня 2018 р. сталася довгоочікувана подія в житті ОТГ – громада отримала першу одиницю комунальної техніки – новенький трактор   «Беларус 82.1».  А вже наступного дня – ще один трактор «Беларус 320.1» з навісним обладнанням. Ця техніка куплена за державні кошти на умовах співфінансування з бюджету ОТГ. На придбання використано 807 тис. 900 грн. коштів інфраструктурної субвенції та 100 тис. грн. власних коштів громади.  Розпочалася процедура закупівлі комунальної техніки за проектом «Створення умов для самодостатньої діяльності комунального підприємства «Куликівське ВУЖКГ Куликівської селищної ради», що пройшов конкурсний відбір по Державному фонду регіонального розвитку. У серпні на рахунки ОТГ надійшли кошти – 4 млн. грн. Співфінансування громади складатиме близько 2 млн. грн. За ці кошти планується закупити: сміттєвоз, контейнери для сортування сміття, ескаватор-погрузчик, мікроавтобус, тротуарний каток та трактор з причепом.

Про ремонт доріг. У липні 2018 р. селищна рада отримала кошти від окремих інвесторів-аграріїв для проведення ремонту дорожнього покриття ОТГ. Кошти  перерахували СФГ «Колос» - 250 тис., ТОВ «Горбів-агро» - 40 тис. та ТОВ «Гетьманське» - 22 тис. 500 грн.  ПП «Кернел» здійснило проплату щебеню на суму 90 тис. та асфальту на суму 51 тис. грн. За ці кошти у липні було проведено висипку ґрунтових доріг у селах Орлівка та Жуківка. Проведено ямковий ремонт дороги Куликівка-Салтикова Дівиця та  вулиці Гончарівка у с. Дроздівка.

 На вересень заплановано ремонти доріг у Куликівці, Вересочі, Дроздівці та Вершиновій Муравійці.

Загалом, протягом червня-липня  за кошти державної субвенції  Куликівським райавтодором проведено поточні ремонти таких комунальних доріг: Куликівка-Ковчин-Авдіївка-Горбів-Виблі, Вересоч-Хибалівка-Кладьківка, Будище-Дрімайлівка, Горбів-Уборки, Горбів-Глузди, Бакланова Муравійка-Грабівка, Вершинова Муравійка-Кошарище. На проведення зазначених ремонтних робіт було використано 1 млн. 696 тис. грн. Крім цього, підрядником обласного управління капітального будівництва, який  був визначений за результатом проведення відкритих торгів – шляхо-будівельним управлінням №14, було проведено поточний середній ремонт  дороги Куликівка-Авдіївка-Виблі на ділянці Куликівка-Ковчин на загальну суму 3 млн. 937 тис. 800 грн. На цій же дорозі у вигляді аварійного ямкового ремонту вирівнюванням суцільної ямковості і руйнувань ТОВ «Бахмачгазбудсервіс» провело ремонт дороги біля села Горбове вартістю 4,5 млн. грн. ФОП Аршакян Сурік Хачікович здійснив ремонт комунальної дороги по вул. Козацька в с. Салтикова Дівиця на суму 855 тис. грн.

Хочеться висловити слова щирої та глибокої вдячності тим інвесторам-аграріям, які не проігнорували звернення селищної ради та надали допомогу в проведенні ремонту місцевих доріг, а саме: голові правління СФГ «Колос» Трушу Віктору Владиславовичу, директору СФГ «Колос» Зеленському Віктору Михайловичу, директору ПП «Кернел» Власенку Олегу Дмитровичу, директору ТОВ «Горбів-агро» Штупуну Андрію Миколайовичу та генеральному директору ТОВ «Гетьманське» Лисянському Юрію Васильовичу. Сподіваємося, що й інші інвестори долучаться до спільної справи – ремонту доріг ОТГ.

 

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон