Затвердили п"ять освітянських  програм та збільшили обсяг фінансування Програми охорони навколишнього природного середовища Куликівської громади на 2016-2020 роки  

  • 961

Фото без опису 

 30 серпня  відбулася 13-та  сесія селищної ради сьомого скликання.

 Вела сесію   Куликівський селищний голова Наталія Халімон.

У роботі сесії взяли участь  керівники окремих структурних підрозділів селищної ради,  районних установ та організацій, виконувачі обов»язків старост сіл громади.  

На порядок денний  сесії було внесено 41 питання.  Більшу частину порядку денного становив блок земельних питань(24 питання). Вони були детально розглянуті на засіданні постійної комісії селищної ради з питань депутатської діяльності, регламенту, законності, екології та аграрних питань, яка відбулася  напередодні сесії.

 

Крім того, до початку пленарного засідання, всі питання порядку денного детально розглянули на спільному засіданні постійних комісій селищної ради.

 

Депутати розглянули і затвердили п"ять освітянських програм. Це - Програма оздоровлення та відпочинку дітей Куликівської селищної ради на 2019-2021 роки,  Програма організації гарячого харчування здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти Куликівської селищної ради на 2018-2021 роки, Програма навчання та виховання обдарованих дітей в закладах освіти  Куликівської селищної ради «Творча обдарованість» на 2018-2020 роки, Програма «Вчитель» на 2018-2020 роки, Програма підвезення вчителів, які працюють у сільській місцевості, до місць роботи на 2018-2021 роки та Програма «Шкільний автобус» на 2018-2021 роки.

Крім того, на сесії затвердили передавальні акти решти освітянських закладів, включаючи і позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Деснянка».  Таким чином відтепер всі заклади освіти (дошкільні, шкільні та позашкільні) передані у  комунальну власність  Куликівської селищної ради.

Відповідно до рішення 13 сесії сьомого скликання  Куликівська селищна рада  вступила до Асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад Чернігівщини». Депутати уповноважили Куликівського селищного голову Халімон Наталію Миколаївну представляти Куликівську селищну раду в Асоціації.

Рішенням сесії депутати збільшили загальний обсяг фінансування Програми охорони навколишнього природного середовища Куликівської громади на 2016-2020 роки  з 50 тис. грн. на 1 млн. грн. Це дасть можливість суттєво покращити реалізацію комплексу природоохоронних заходів на території Куликівської ОТГ. Враховуючи нинішню екологічну ситуацію та її негативний вплив на здоров»я жителів Куликівщини таке рішення на часі.

Про виконання селищного бюджету за І півріччя 2018 року на сесії доповідала начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжи. Посадовець зокрема повідомила, що до загального фонду селищного бюджету за  січень-червень 2018 року залучено  24599,7 тис. грн  власних доходів (без врахування  трансфертів), що становить 123,1% до планових показників (з урахуванням змін) на період.

Детальніше з рішеннями тринадцятої сесії селищної ради сьомого скликання можна ознайомитись на цьому ж сайті у розділі «Сесійна діяльність».