Селищна рада привітала ветерана війни Любов Антипову з Вересочі з 95-річчям

  • 986

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

6 вересня свій 95-й день народження відзначила ветеран Другої світової війни, учасник бойових дій Любов Кузьмівна Антипова з Вересочі.

Від Куликівської селищної ради ветерана війни з поважною датою привітали заступник селищного голови Володимир Повозник та виконувач обов"язків старости сіл Вересоч та Веселе Галина Лазар.

Посадовці зичили Любов Кузьмівні міцного здоров"я, оптимізму, любові і поваги від рідних і односельців, вручили іменинниці вітальну листівку від Куликівського селищного голови Наталії Халімон, подарунок від громади і квіти.

Гостинна оселя Любов Кузьмівни приймала цього дня багато гостей з райцентру. Теплі  вітання, Почесна грамота, подарунки і квіти  від голови райдержадміністрації Олексія Ракоїда, заступника голови районної ради Юрія Крепосного, голови районної ветеранської організації Анатолія Мацьвійка.   

Поважну дату ветеран війни зустріла в колі рідних і близьких.  Сьогодні Любов Кузьмівна живе разом з молодшим сином Олександром і його родиною. Ювілярка народила і виховала разом із чоловіком трьох синів, має обагато онуків та правнуків. 

Бойовий шлях розпочала у 1943 році у складі кінного батальону. На той час Чернігівщину вже визволили від окупантів.Тоді їй виповнилося лише 20 років.  Молодій дівчині доручили доглядати за кіньми.  З військами визвольним шляхом дійшла   до самого Берліну, на рідну землю повернулася лише у 1946 році вже заміжньою із маленьким сином на руках. З чоловіком служили в одній військовій частині, він був офіцером, військовим  фельдшером.

Любов Кузьмівна розповідала гостям про нелегкі воєнні будні, але з притаманним ювілярці гумором і оптимізмом, дякувала представникам влади за увагу і підтримку.

За мужність, виявлену у роки Другої світової війни,  ветеран нагороджена орденами Вітчизняної війни-  ІІ ст., "За мужність" - ІІІ ст. , орденом Богдана Хмельницького , багатьма медалями.