Освітні заклади Куликівської ОТГ починають роботу за програмою Нової української школи

  • 956

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

28 серпня  в районному будинку культури відбулася серпнева конференція педагогічних працівників Куликівської ОТГ.

З початком нового навчального року освітянський загал громади привітала Куликівський селищний голова Наталія Халімон.  Очільник громади вручила відзнаки Управління освіти і науки облдержадміністрації  та Управління   освіти, культури, туризму, сім”ї, молоді та спорту селищної ради кращим працівникам галузі.

До вітальних слів на адресу освітян Куликівщини долучилися заступник голови районної ради Юрій Крепосний, помічник народного депутата України Валерія Давиденка Любов Наумець, начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Анюховська, голова районної профспілкової організації працівників освіти і науки Валентина Клименко.

Із доповіддю: «Старт нової української школи: перші кроки та перспективи» перед учасниками конференції виступила начальник управління освіти, культури,  туризму, сімЇ, молоді  і спорту селищної ради Світлана Масльонка. Посадовець  у своєму виступі зазначила, що освітянська галузь цього року зазнала суттєвих змін. До початку нового навчального року всі заклади освіти передані у комунальну власність  Куликівської селищної ради.     

У вересні 2018 року 141 дитина в громаді піде в перший клас Нової української школи. Старту реформи у громаді передувала масштабна підготовка. Упродовж лютого-червня 2018 року 13 вчителів, що навчатимуть перший клас Нової української школи, пройшли курси підвищення кваліфікації.      

На обладнання початкової школи для Куликівської ОТГ було виділено    391,5  тис. гривень коштів державної субвенції. 40% цих грошей спрямовано на закупівлю дидактичних матеріалів,  ще 40% – на закупівлю сучасних меблів, а 20%  - на комп’ютерне обладнання.

Про підсумки розвитку загальної середньої та дошкільної освіти у 2017-2018 навчальному році та завдання на 2018-2019 навчальний рік на конференції доповідала начальник відділу освіти Управління ОКТ СМС селищної ради Оксана Орсагош.»

 Учитель початкових класів Горбівського ЗЗСО І-ІІІ ст.. Тетяна Шемендюк у своєму виступі говорила про пріоритети початкової освіти в умовах реалізації основних завдань нової української школи.

Готовності закладу загальної середньої освіти до роботи в умовах реформування була присвячена доповідь директора Куликівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Ольги Труш.

«Якісна дошкільна освіта в умовах сьогодення» - такою була тема доповіді   директора ЗДО «Золотий ключик»  с.Виблі Наталії Муцької.

 Під час урочистої частини конференції відбулося також нагородження відзнаками  відділу освіти райдержадміністрації  та відзнаками районної профспілкової організації працівників освітянської галузі громади. 

До початку роботи конференції у фойе будинку культури  влаштували презентацію Нової української школи.