У Куликівці продаватимуть соціальний хліб

  • 1122

Фото без опису

13 вересня відбулося чергове засідання виконавчого комітету селищної ради.

 

Вела засідання Куликівський селищний голова Наталія Халімон. 

 

На порядок денний було внесено 5 питань:  

1.Про внесення змін до селищного бюджету.

2.Про затвердження фактичної мережі шкільних контингентів учнів закладів загальної середньої освіти селищної ради на 2018-2019 навчальний рік.

3.Про харчування дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

4.Про погодження розміщення пересувних обєктів торгівлі.

5.Про зміну поштової адреси.

 

По першому питанню порядку денного  розяснення надавала начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжи. Посадовець зокрема повідомила, що необхідність перерозподілу коштів селищного бюджету  виникла у зв”язку із зверненням Управління освіти, культури, туризму, сім”ї, молоді і спорту селищної ради щодо фінансування першочергових потреб закладів освіти і культури: придбання газового котла для Жуківського ЗЗСО І-ІІ ст., ремонт дахів Жуківського та Вересоцького будинків культури, придбання ліцензованої програми для бухгалтерії Управління. Сума фінансування на ці цілі становить 109,8 тис. грн.. Також із селищного бюджету спрямовано субвенцію у сумі 37,2 тис. грн. до районного бюджету на покращення матеріально-технічної бази Куликівського центру первинної медико-санітарної допомоги.

 

Рішеннями виконкому були затверджені мережа шкільних контингентів та список дітей із сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, які харчуватимуться в школі безкоштовно за рахунок коштів селищного бюджету.

По даних питаннях присутніх інформувала начальник Управління освіти, культури, туризму, сімї, молоді і спорту селищної ради Світлана Масльонка. Цього навчального року у школах громади у 100 класах-комплектах навчається 1267 учнів.

 

Виконком селищної ради своїм рішенням задовольнив звернення  ПП «Два млини» щодо надання дозволу на розміщення обєкта пересувної торгівлі.  Підприємство буде торгувати в Куликівці  з пересувного вагончика хлібобулочною і кондитерською продукцією. В асортименті буде соціальний  (найдешевший в Куликівці) хліб. Обєкт торгівлі буде розташований між торгівельним комплексом «Лілія» та магазином будівельних матеріалів ФОП Бочарова В.В.

 

На початку засідання виконкому  перший заступник голови райдержадміністрації Петро Єрко  поінформував присутніх про неблагополучну ситуацію в районі щодо розповсюдження  небезпечної алергенної рослини – амброзії полинолистої.  Наразі триває найбільш небезпечний період цвітіння алергену. Пилок рослини дуже отруйний і викликає  запалення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів, напади бронхіальної астми, порушення зору, підвищення температури, при контакті з рослиною можуть виникнути дерматологічні захворювання.  У зв”язку із значними площами розповсюдження  на території району амброзії створено районний штаб з локалізації і ліквідації її вогнищ. Петро Єрко закликав виконувачів обовязки старост сіл громади активно долучитися до роботи по знищенню (викорчовуванню, скошуванню) амброзії по населених пунктах саме тепер у період дозрівання насіння і розмноження  щоб запобігти її розповсюдженню. Посадовець також  попросив  провести роботу із жителями  сіл щодо необхідності знищення амброзії у дворах та присадибних ділянках.