У Куликівській громаді відзначили 75-у річницю визволення Чернігівщини від нацистських окупантів

  • 811

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

75-ту річницю визволення Чернігівщини від нацистських окупантів  Куликівщина відзначила урочистими заходами  та покладанням квітів до обелісків, пам"ятників та могил загиблих героїв-визволителів.

 21 вересня біля обеліску Слави в Куликівці відбувся мітинг-реквієм. Вшанувати  воїнів-визволителів цього дня прийшли  до обеліску  керівники   району і громади, працівників районних  установ і організацій, учасники АТО, ветерани праці, учнівська молодь, представники  громадських організацій, ЗМІ, жителі і гості селища.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам'ять полеглих воїнів Другої світової війни та нинішніх захисників України у зоні проведення АТО та поклали квіти до обеліску, пам’ятних знаків та могил загиблих воїнів-визволителів Куликівщини. Підніжжя обліску перетворилося на суцільний килим із живих осінніх квітів.

До присутніх з вітальними словами звернулись Куликівський селищний голова Наталія Халімон, перший заступник голови райдержадміністрації Петро Єрко, заступник голови районної ради Юрій Крепосний, військовий комісар райвійськкомату Тарас Бондаренко, помічник народного депутата України Валерія Давиденка Любов Наумець.  

Виступаючі нагадали присутнім про те, наскільки дорогу ціну сплатили наші діди і прадіди за визволення рідної землі від нацистів та закликали шанувати і приділяти більше уваги ветеранам, які живуть поряд. Сьогодні їх залишилось у районі лише 15 осіб. Говорили про такий бажаний для всіх українців мир і бажали якнайшвидшого завершення військової агресії на сході. Теплі слова вдячності прозвучали і на адресу сьогоднішніх захисників України - учасників АТО, які показали, що є достойними продовжувачами воєнної звитяги своїх предків.

Відтворені  учнями Куликівської школи у  літературно- мистецькій композиції  події 75-річної давнини стали живим нагадуванням про подвиг дідів і прадідів у Другій світовій війні. Вдало доповнили щирі дитячі слова  про війну , про вдячність воїнам-визволител патріотичні пісні у виконанні солістів районного будинку культури. 

Урочистості біля обеліску Слави продовжилися покладанням квітів до братської могили та могил ветеранів війни на селищному кладовищі та пам"ятного знаку на Алеї Миру.

Цього ж дня пам'ятні заходи та покладання квітів пройшли в усіх  селах громади.