Колонка голови ОТГ

  • 1060

Фото без опису

Шановні земляки!

Пропоную вашій увазі звіт про основні події, що сталися в житті Куликівської ОТГ у вересні 2018 року.

 

Перший місяць осені розпочався в громаді Днем знань, який святкували 3 вересня в 11 закладах загальної середньої освіти ОТГ. До навчання приступило 1267 учнів, з них – 138 першокласників. 2018-2019 навчальний рік для всіх учасників навчально-виховного процесу особливий. По-перше, це перший рік навчання в умовах об’єднаної громади. По-друге, це перший рік навчання за програмою Нової української школи.

 

Часу для підготовки навчальних закладів до нового навчального року було не дуже багато, адже школи перейшли в підпорядкування ОТГ лише в кінці липня. Проте, протягом серпня була проведена чимала робота по облаштуванню класів відповідно до вимог Нової української школи: придбано нові меблі, навчальне обладнання, завершено поточні ремонти. 

 

Приємним сюрпризом розпочався новий навчальний рік і  для закладів дошкільної освіти, яких у громаді налічується 12. Під час останнього візиту до Куликівки офіційної естонської делегації, яка прибула на запрошення Куликівської громади на святкування Дня незалежності України,  голова Пилваського волосного зібрання  Георг Пелісаар передав громаді у подарунок 2 тис. євро для розвитку  дитячих садочків.  На ці кошти було придбано ноутбуки та розвиваючі ігри для дошкільних закладів Куликівської ОТГ. Сім дитячих садочків отримали новенькі ноутбуки, решта пять – іграшки та розвиваючі ігри.

 

Про благоустрій. У вересні селищна рада завершила роботи з реконструкції вуличного освітлення, які було заплановано виконати у 2018 році згідно рішень загальних зборів сіл ОТГ.  На центральних вулицях та вулицях з найбільш інтенсивним рухом  у населених пунктах громади засяяли сучасні енергоощадні ліхтарі. Наразі тривають регулювальні роботи. На реконструкцію вуличного освітлення було використано 5 млн. 140 тис. 314 грн., з них 4 млн. 940 тис. 657 грн. – кошти, що надійшли з Державного бюджету на розвиток інфраструктури ОТГ та 199 тис. 657 грн. – кошти громади. Щомісячна плата за вуличне освітлення для громади обходитиметься близько 50 тис. на місяць, з них близько 20 тис. – Куликівка.  Загальний кілометраж освітлених вулиць становить 57,7 км.

У громаді продовжуються ремонти комунальних доріг. Протягом вересня проведено ямкові ремонти вулиці 1 Травня та частини вулиці Шевченка в Куликівці, вулиць Шевченка та Яблунева в с. Хибалівка, здійснено висипку ґрунтових доріг в с. Вершинова Муравійка та с. Дроздівка.

Приємним фактом в житті громади стала активізація та самоорганізація спільноти для вирішення локальних проблем. Уже повідомлялося, що спільними зусиллями у селищі з’явилися нові елементи благоустрою – «альпійська гірка», квіткові арки та інше. У вересні до колективної справи долучилися підприємці Світлана Левченко  та Олег Хоменко. Спільно з працівниками комунального підприємства було встановлено стаціонарну громадську вбиральню поблизу ставка «Сільське». Крім цього Світлана Левченко взяла на себе зобов’язання провести заходи з благоустрою прибережної зони ставка, перетворити неприглядні хащі на окультурену зону відпочинку. Та найбільш яскравий приклад самоорганізації населення продемонстрували жителі провулка Б. Хмельницького та прилеглих територій, які влаштували справжню толоку та розчистили від порослі та амброзії урочище Баранове. У планах місцевих жителів та молодого депутата селищної ради з цього округу Олександра Проніна, який не стоїть осторонь проблем своїх виборців, створити тут зону відпочинку. Селищна рада, підтримуючи ініціативу місцевих жителів, зробила і свій внесок у колективну справу, подарувавши мешканцям для облаштування території дитячий ігровий майданчик.

У рамках спільного з «U-LEAD з Європою» проекту, який у травні 2018 р. виграла Куликівська ОТГ, спрямованого на створення сучасного європейського зразка центру надання адміністративних послуг,  розпочато роботи з реконструкції частини адміністративного приміщення під майбутній ЦНАП. Роботи мають бути завершені до 1 листопада 2018 р.

 

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон