Куликівська ОТГ проти скорочення сільських поштових відділень

  • 716

10 жовтня  відбулася 15-та  сесія селищної ради сьомого скликання.

 Вела сесію   Куликівський селищний голова Наталія Халімон.

У роботі сесії взяли участь  заступники селищного голови, керівники окремих структурних підрозділів селищної ради.

На порядок денний  сесії було внесено 29 питань.

Цього ж дня відбулося спільне засідання постійних комісій селищної ради, на якому детально розглянули і обговорили всі питання порядку денного.

Своїм рішенням депутати збільшили доходну частину загального фонду    селищного бюджету на 1134300,00 грн. Кошти спрямували як субвенцію районному бюджету на фінансування заробітної плати працівникам Комунального закладу «Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги». 

  Рішенням 15-ї сесії селищної ради порушено перед Куликівською районною радою клопотання про безоплатну передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селища Куликівського району закладів культури. Таким чином до кінця цього року всі заклади культури перейдуть у відання селищної ради.

Депутати затвердили ставки податку за земельні ділянки лісогосподарського призначення, розташовані за межами населених пунктів, та для земель природно-заповідного фонду у розмірі 5 % від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області.

За ініціативи депутата селищної ради Валентини Мельник, у підтримку численних звернень виборців, депутати ухвалили текст Звернення до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. та генерального директора ПАТ «Укрпошта» Смілянського І.Ю. щодо неприпустимості скорочення  відділень поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта»  в сільських населених пунктах.

 Куликівський селищний голова Наталія Халімон, реагуючи на звернення жителів громади до селищної ради,  ініціювала затвердження  тексту звернення до ПАТ «Чернігівобленерго», Чернігівської обласної ради, Чернігівської обласної державної адміністрації щодо зміни порядку передачі показників лічильників електроенергії.

Детальніше з рішеннями п”ятнадцятої сесії селищної ради сьомого скликання можна ознайомитись на цьому ж сайті у розділі «Сесійна діяльність».