В Куликівці зафіксовано випадок сказу свійської тварини

  • 925

 

Фото без опису

Фото без опису

23 жовтня заступник селищного голови Володимир Повозник взяв участь у засіданні  надзвичайної протиепізоотичної комісії при Куликівській РДА.

Приводом термінового засідання комісії став зафіксований у смт Куликівка  випадок сказу свійської тварини.

Начальник Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини Микола Деркач поінформував присутніх,  що  напередодні вихідних  у смт. Куликівка жительку селища  покусав безпритульний кіт. Це вже другий випадок з початку цього року. Спеціалісти ветлікарні провели епізоотичне обстеження території. Чернігівська регіональна державна лабораторія встановила захворювання кота на сказ.

Спеціалісти державної установи ветеринарної медицини провели всі необхідні ветеринарно-санітарні заходи. Особі, яка мала контакт з хворою твариною, рекомендовано звернутись до медичного закладу для отримання антирабічного лікування.

З метою недопущення розповсюдження небезпечної хвороби  по території селища і району комісія прийняла  наступне рішення:

  1. Оголосити смт. Куликівка Куликівської селищної ради, Куликівського району Чернігівської області з прилеглими до нього угіддями, пасовищами, польовими масивами неблагополучним пунктом щодо сказу кота і ввести карантинні обмеження.
  2. Вогнищем сказу вважати територію біля жилих будинків по вул. 8-го Березня, 57  та навколишню територію смт. Куликівка.
  3. Встановити та вважати загрозливою зоною населені пункти та навколишню територію в радіусі до 15 км.(с. Жуківка, с. Дроздівка, с. С.Дівиця,  с.Ковчин).
  4. Затвердити план комплексних заходів щодо ліквідації сказу в неблагополучному пункті смт. Куликівка Куликівської селищної ради, Куликівського району Чернігівської області.
  5. Керівникам мисливських угідь - забезпечити виконання заходів безпосередньо в осередку сказу та територіях загрозливої зони, щодо відстрілу диких хижаків, бродячих собак та котів, як таких що є підозрілі в захворюванні.
  6. Посилити проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, керівників підприємств, органів місцевого самоврядування, керівників об’єктів та територій природно-заповідного фонду, користувачів мисливських угідь щодо профілактики та боротьби зі сказом тварин.
  1. Куликівській селищній раді  - забезпечити вивіз сміття з дворів біля житлових будинків по вул. 8-го Березня, 57 один раз на тиждень.

 

Жителям 15-км зони, прилеглої до вогнища сказу, рекомендовано тримати під контролем домашніх тварин та провести щеплення від сказу. Бажаючим провести  щеплення домашніх тварин звертатися до  управління Держпродспоживслужби за телефонами  2-24-05, 2-11-39. Вартість одного щеплення – 5грн.