Про передачу первинної медицини, проекти на ДФРР та Звернення до Президента України

  • 970

 8 листопада  відбулася 16-та  сесія селищної ради сьомого скликання.

 Вела сесію   Куликівський селищний голова Наталія Халімон.

У роботі сесії взяли участь  заступник голови обласної ради Арсен Дідур, депутат обласної ради Віктор Труш, керівник Чернігівської місцевої прокуратури Сергій Розинка, заступники селищного голови, керівники окремих структурних підрозділів селищної ради, виконувачі обов”язків старост сіл громади.

 На порядок денний  сесії було внесено 31 питання.

На пленарному засіданні сесії депутати і запрошені заслухали  інформацію керівника Чернігівської місцевої прокуратури Сергія Розинки про результати діяльності прокуратури на території Куликівського району. Посадовець дав відповіді на запитання присутніх.

До початку пленарного засідання сесії відбулося спільне засідання постійних комісій селищної ради, на якому детально розглянули і обговорили всі питання порядку денного.

По другому і третьому питанню порядку денного: про звіт про виконання селищного бюджету за ІІІ квартал   2018 року та про внесення змін до рішення селищної ради від 20 грудня   2017 р. №30 «Про селищний бюджет на 2018 рік» доповідала начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжи.

Основні тези звіту про виконання селищного бюджету:

  • селищний бюджет за підсумками січня-вересня 2018 року виконано майже на 107 %. Доходи  загального фонду селищного бюджету склали  81811232,21 грн,  видатки - 72049882,46 грн.
  • з початку року селищна рада не користувалась короткотерміновими позиками з єдиного казначейського рахунку та банківськими кредитами і на сьогодні не має кредиторської заборгованості.

Регіональна конкурсна комісія з оцінки та забезпечення проведення відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголосила в Чернігівській області  конкурс інвестиційних програм на 2019 рік.

Куликівська селищна рада подає на конкурсний відбір на наступний рік три проекти: «Створення безпечного та комфортного середовища для оздоровлення та відпочинку дітей в позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Деснянка» Куликівської селищної ради (капітальний ремонт)»; «Покращення освітнього середовища із застосуванням енергозберігаючих технологій по комплексній термомодернізації головного корпусу в Куликівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів по вул. Шевченка, 4, в смт Куликівка Куликівського району Чернігівської області (капітальний ремонт)» та проект «Створення нового культурно-громадського простору для Куликівської об’єднаної територіальної громади на базі районного будинку культури за адресою: смт Куликівка, вул. Миру 112».

Оскільки однією з вимог ДФФР до поданого проекту є співфінансування з місцевого бюджету, депутати затвердили рішення при формуванні селищного бюджету на 2019 рік передбачити кошти для здійснення співфінансування вищезгаданих проектів.

Рішенням сесії депутати порушили перед Куликівською районною радою клопотання про безоплатну передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селища Куликівського району Чернігівської області Комунального некомерційного підприємства «Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Куликівської районної ради.

З метою упорядкування і активізації будівельної діяльності та залучення додаткових інвестицій у громаду було затверджене рішення про організацію розробки генерального плану та плану зонування території населених пунктів Куликівської селищної ради.  

Враховуючи актуальність питання про підвищення ціни на газ і соціальну напругу у суспільстві, яку воно спричинило, депутати ухвалили  Звернення до Президента України з вимогою скасування рішення щодо підвищення ціни на газ.

Було також обговорено і затверджено блок земельних питань.

Детальніше з рішеннями шістнадцятої сесії селищної ради сьомого скликання можна ознайомитись на цьому ж сайті у розділі «Сесійна діяльність».