Вшанували пам'ять жертв голодоморів в Україні

  • 680

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Цієї суботи громадськість Куликівщини долучилася до всеукраїнських заходів у зв'язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні.

24 листопада в Куликівці відбулися жалобні заходи до Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні. Мітинг-реквієм "Україна пам"ятає - світ визнає!" проводили біля пам’ятного знаку жертвам голодомору 1932-1933 років в Україні. До участі у заході долучилися керівництво громади і району, працівники районних установ та організацій, представники громадських організацій, учнівська молодь та жителі селища.

На пам’ятний хрест цього дня поклали рушник з хлібиною і свічею, композицію з калини та житніх колосків.

Виступаючи перед учасниками заходу заступник Куликівського селищного голови Володимир Повозник,  перший заступник голови райдержадміністрації Петро Єрко закликали земляків пам’ятати про страшні події минулого століття, наголосили, що голодні тортури, через які пройшли мільйони українців з вини кривавого комуністичного режиму, не можливо пробачити і забути.

Захід був вибудуваний у формі літературно-музичної композиції, в якій переплелися уривки з літературних і документальних творів, присвячних трагічним подіям геноциду Українського народу 1932-1933 років, страшна статистика смертей українців та музичні реквієми.

Рівно о четвертій годині вечора жителі Куликівки долучилися до міжнародної акції "Запали свічку пам"яті!" та загальнонаціональної хвилини мовчання. Присутні поклали до пам’ятного хреста живі квіти.

Благочинний Куликівського району митрофорний протоієрей отець Петро Годун відслужив заупокійний молебень. Куликівчани слухали поминальну літію зі свічками та лампадками в руках, які потім поставили до пам’ятного знаку.