Ювілейний вечір туристичного клубу "Вогнище"

  • 1240

1 грудня у затишному залі туристичного клубу "Вогнище" в Куликівці зібралися туристи різних поколінь, гості  свята на щорічний туристичний вечір.

Цього року вечір був особливим, бо відомий далеко  за межами Куликівщини турклуб "Вогнище" відзначав своє 50-ліття. Крім того, до цієї дати вийшла з друку книга "Дорога життя" про засновника і багаторічного керівника турклубу, відомого педагога-інтелектуала, барда, громадського діяча Куликівщини Ісаака Мойсейовича Клейнера.

Від Куликівської селищної ради туристичний клуб із піввіковим ювілеєм привітав заступник селищного голови, турист із багаторічним стажем Володимир Повозник. Посадовець наголосив, що турклуб "Вогнище" вже давно став брендом Куликівщини і упродовж 50 років є одним із найважливіших центрів патріотичного і фізичного виховання кількох поколінь  куликівців. Селищна рада і надалі підтримуватиме діяльність турклубу - наступного року із селищного бюджету будуть виділені кошти на додатковий тираж книги "Дорога життя".

До вітальних слів на адресу клуба-ювіляра приєдналися заступник голови районної ради Юрій Крепосний, помічник-консультант народного депутата України Валерія Давиденка Любов Наумець, помічник заступника голови обласної ради Арсена Дідура Катерина Буй, помічник депутата обласної ради Віктора Труша  Наталія Коновалова, депутат селищної ради Валентина Мельник, редактор обласної газети "Світ-інфо" Петро Антоненко.

Теплими словами вітав  улюблений клуб з ювілеєм його нинішній керівник Юрій Федоренко. Він подякував присутнім і усім туристам, які свого часу у складі туристичних груп долали простори України та інших країн,  за відданість і підтримку  туристичної справи, яку розпочав засновник турклубу Ісаак Клейнер. Юрій Михайлович презентував присутнім нову книгу "Дорога життя" , у якій зібрані спогади про Ісаака Мойсейовича Клейнера його рідних, друзів, учнів,  твори самого засновника клубу, його бардівські пісні. Над створенням книги працювали спільно  члени турклубу і його дузі. До збору коштів на видання книги  долучилися колишні туристи, учні Ісаака Клейнера, друзі турклубу і просто небайдужі. Основним меценатом видання став земляк з Орлівки підприємець Володимир Хоменко.

Ведучі вечора нагадали аудиторії історію туристичного клубу через призму десятиліть, доповнюючи розповідь фотослайдами походів. Своїми спогадами ділилися туристи різних поколінь, відео вітання рідному турклубу прислали  його колишні вихованці, які нині мешкають  в інших державах світу.

Цього вечора звучали туристичні пісні, в тому числі і авторства Ісаака Клейнера. За традиційним туристським чаєм  ділилися спогадами про походи.