Первинна медицина відтепер у об"єднаній громаді

  • 988

 

Фото без опису

Фото без опису     

3 грудня  відбулася 18-та  сесія селищної ради сьомого скликання.

Вела сесію   Куликівський селищний голова Наталія Халімон.

У роботі сесії взяли участь  заступники селищного голови, керівники окремих структурних підрозділів селищної ради, виконувачі обов”язків старост сіл громади.

 

 На порядок денний  сесії було внесено 7 питань:

  1. Про внесення змін до рішення селищної ради від 20 грудня 2017 р. №30 «Про селищний бюджет на 2018 рік».
  2. Про уточнення обсягу субвенції, найменування об’єкту (заходу) та його місцезнаходження, визначеного розпорядженням КМУ від 07.11.2018 №867-р.
  3. Про прийняття у комунальну власність Куликівської об’єднаної територіальної громади зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Куликівського району Чернігівської області закладів культури.
  4. Про прийняття у комунальну власність Куликівської об’єднаної територіальної громади зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Куликівського району Чернігівської області Комунального некомерційного підприємства «Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги».
  5. Про внесення змін до рішення п’ятнадцятої сесії Куликівської селищної ради сьомого скликання від 10 жовтня 2018 р. №360 «Про прийняття у комунальну власність Куликівської об’єднаної територіальної громади артезіанської свердловини №6 та башні Рожновського». 
  6. Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки комунальної власності.
  7. Про запит депутата Літушка М.В.

До початку пленарного засідання сесії відбулося  засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, законності, екології та аграрних питань та спільне засідання постійних комісій селищної ради, на якому детально розглянули і обговорили всі питання порядку денного.

По першому і другому питанню порядку денного на засіданні комісій доповідала начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжи, яка повідомила, зокрема, що у порівнянні з рішенням селищної ради від 08.11.2018 року збільшено доходну частину загального фонду  селищного бюджету на 1120000,00 грн.  З них,  кошти в сумі 1100000,00 грн будуть спрямовані Управлінню освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту на забезпечення першочергових потреб закладів освіти:  600000,00 грн - на фінансування заробітної плати у грудні місяці обслуговуючому персоналу закладів загальної середньої освіти об’єднаної громади; 300000,00 грн - на капітальний ремонт Куликівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів; 50000,00 грн - на придбання комплектів туристичного спорядження та – 50000,00 грн на придбання меблів та оргтехніки для потреб Куликівського центру позашкільної освіти Куликівської селищної ради; 100000,00 грн - на придбання мультимедійних проекторів, екранів, комп’ютерної техніки, комплектів меблів та класних дошок для закладів освіти Куликівської об’єднаної територіальної громади.

З обласного бюджету надійдуть кошти у сумі 20 тис. грн. на виконання доручень виборців у 2018 році депутата обласної ради Дідура А.В.   

У зв"язку з перейменуванням  закладів освіти та перерозподілом коштів рішенням сесії внесено редакційне уточнення  обсягу субвенції, найменування  об’єкту (заходу), визначеного додатком 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.11.2018 р. № 867-р «Деякі питання розподілу у 2018 році  субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій».

Заслухавши інформацію начальника управління освіти, культури, туризму, сім"ї, молоді і спорту селищної ради Світлани Масльонки депутати ухвалили рішення про прийняття у комунальну власність  ОТГ закладів культури, а саме – дитячої музичної школи та централізованої бібліотечної системи. До кінця року планується прийняти у власність ОТГ і районний будинок культури.

Про нинішню ситуацію у первинній медичній ланці району присутніх поінформувала головний лікар Куликівського центру первинної медико-санітарної допомоги Лідія Дмитришина. Станом на сьогодні лікарі Центру підписали вже 11563 декларації з жителями району. Центр вже подав  відповідні документи до Національної служби здоров?я. Таким чином з початку року (з урахуванням червоного списку – кількості непідписаних декларацій)  ЦПСМД зможе залучити для своєї діяльності державні кошти  у сумі 8 102 870 грн.  Центр стає самодостатнім закладом. Але робота по підписанню декларацій не припиняється, бо це додаткові кошти, які можна буде спрямувати на розвиток галузі. Відбулося обговорення. Головний лікар ЦПСМД відповіла на запитання депутатів.

Рішення про прийняття у комунальну власність Куликівської об’єднаної територіальної громади Комунального некомерційного підприємства «Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги» було ухвалено одноголосно.

З інших питань порядку денного після обговорення та врахування зауважень і пропозицій депутатів були прийняті відповідні рішення.

Детальніше з рішеннями сімнадцятої сесії селищної ради сьомого скликання можна ознайомитись на цьому ж сайті у розділі «Сесійна діяльність».