Куликівка і Ряпіна починають роботу над спільним проектом

  • 913

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

5 грудня в Куликівській ОТГ з одноденним робочим візитом перебували представники Ряпінської волості Естонії, з якою Куликівщина має давні дружні зв"язки. 

Директор Ряпінського інкубаційного центру Лео Кютт та спеціаліст з  питань інвестицій та розвитку Ряпінської  волостної управи Інгрід Джусеп зустрілися з  керівництвом громади,  депутатами селищної ради, фахівцями Управління освіти, культури, туризму, сім"ї, молоді і спорту селищної ради, виконувачами обов»язків старост сіл  щоб  узгодити дорожню карту роботи над майбутнім спільним проектом оздоровлення та відпочинку  дітей  Куликівської ОТГ та Ряпінської волості Естонії.

Проект розрахований на 2019-2020 роки. Спільна  група дітей по 10 осіб від Куликівщини і Ряпінської волості влітку відпочиватимуть і оздоровлюватимуться у липні  в Естонії, у серпні – в оздоровчому таборі «Деснянка». У 2019 році буде сформована одна група дітей, у 2020 наберуть іншу групу дітей. Естонські колеги планують подати готовий проект до Міністерства фінансів Естонії, яке підтримує подібні спільні проекти в рамках політики ЄС Східне партнерство.

Як зазначив під час зустрічі у селищній раді Лео Кютт   мета проекту  - продовжити дружні зв»язки, які були започатковані більше чотирьох десятиліть тому, ближче познайомити і здружити молоде покоління  українців і естонців.

Куликівський селищний голова подякувала Лео Кютту, який вже став близьким другом Куликівщини, за  особистий внесок у розвиток дружніх зв"язків, за практичну допомогу і підтримку соціальних закладів Куликівської громади,  за організацію благодійних акцій і цікавих спільних проектів.

На зустрічі детально обговорили наступні кроки спільної роботи над проектом, визначили осіб, що будуть координувати процес написання проекту  від обох сторін, узгодили цілий ряд інших організаційних моментів.

Актуальним питанням сьогодні для громади є організація роздільного збору сміття і збереження навколишнього середовища. Стратегічною метою у цьому напрямку є екологічне виховання жителів громади від найменших до найстарших. Естонські друзі запропонували свою участь у проведенні широкої інформаційної кампанії, побудованої на досвіді Естонії, яка вже пройшла цей шлях.

По завершенні робочої зустрічі у селищній раді естонські колеги разом з керівництвом громади  відвідали оздоровчий табір «Деснянка» ,  де оглянули приміщення та територію табору, обговорили   організаційні моменти  оздоровлення і відпочинку  у закладі спільної естонсько-української групи дітей.

Цього ж дня естонських гостей вітала у своїх стінах Куликівська школа. За ініціативи Лео Кютта , який є членом Пилваського спортивного клубу  «Lions club», його друзі з клубу зібрали і передали допомогу  Куликівській школі на придбання нової форми для шкільних футбольних команд хлопців і дівчат. Школярі зустріли естонських гостей у новенькій формі,  з логотипом «Lions club» і подякували Лео Кютту, а  в його особі і всьому клубу, за гарний подарунок.

Завершився візит підсумковою зустріччю, на якій обговорили орієнтовні дати наступних зустрічей та подальші кроки роботи над спільним проектом.