Для переходу на спрощену систему оподаткування з І кварталу 2019 року – необхідно подати заяву не пізніше 14 грудня

  • 493

 

Головне управління ДФС у Чернігівській області нагадує, що порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку І – ІІІ груп здійснюється відповідно до пп.298.1.1 – 298.1.4 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Перелік відомостей, які зазначаються суб’єктом господарювання у заяві про перехід на спрощену систему оподаткування визначено п.298.3 ПКУ. До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Враховуючи зазначене, останнім днем подання заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з 1 січня 2019 року та розрахунку доходу за попередній календарний рік є 14 грудня 2018 року. Нагадуємо, що здійснити перехід на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання може один раз протягом календарного року.

 

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області