Перше засідання Ради регіонального розвитку у Куликівському районі:досягнення району і громади

  • 718

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

13 грудня Куликівський селищний голова Наталія Халімон  взяла участь у першому засіданні Ради регіонального розвитку у Куликівському районі.

У залі засідань селищної ради зібралися представники виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівники установ, підприємств та організацій  щоб підсумувати досягнення району за 2015-2018 роки та визначити стратегію розвитку на майбутнє.

Вів засідання голова райдержадміністрації Олексій Ракоїд.

Перший заступник голови райдержадміністрації  Петро Єрко у своєму виступі щодо реалізації завдань держави з питань регіонального розвитку детально  проаналізував  тенденції розвитку району за  2015-2018 роки  у розрізі основних галузей.   Останні три роки  для Куликівського району стали періодом стрімкого розвитку, реформ і кардинальних змін в управлінській системі. За цей час вдалося реалізувати чимало проектів розвитку у галузі освіти, медицини, культури, спорту, житлово-комунального  господарства. Основний напрямок реалізації проектів, на який  залучалися інвестиційні і власні кошти,  це енергозаощадження та термомодернізація закладів соціальної сфери, житлового сектору,  розвиток фізичної культури і спорту, покращення матеріальної бази  закладів соціальної сфери.

Доповідь Куликівського селищного голови Наталії Халімон була присвячена  досягненням у реалізації  інвестиційних проектів та  підсумкам  роботи новоствореної Куликівської ОТГ   за 2018 рік. За рік роботи громаді вдалося реалізувати  багато проектів розвитку території. Це придбання нової техніки, реконструкція вуличного освітлення, будівництво водозабірних свердловин,  ремонт доріг, соціальних закладів,  благоустрій територій тощо. 

Заступник голови районної ради Юрій Крепосний зауважив, що район виконав багато програм і проектів, які були задекларовані у середньострокових стратегічних планах розвитку.

Про  зміни, які принесло  створення об"єднаної територіальної громади, для  сільських територій говорила у своєму виступі виконувач обов"язків старости села Орлівка Валентина Бусел.  Загалом децентралізація дала відчутний прогрес для розвитку  сільської інфраструктури завдяки можливості приймати рішення на місцях та активному залученню інвестиційних коштів.

Чимало досягнень  і проектів  у скарбничці новоствореного Управління освіти, культури, туризму, сім"ї, молоді і  спорту селищної ради. Про це  на засіданні Ради доповідала  керівник Управління Світлана Масльонка.  Найбільшим досягненням є реалізація освітньої реформи. З 1 вересня в усіх школах громади запрацювала Нова українська школа.

Підсумовуючи обговорення голова райдержадміністрації Олексій Ракоїд наголосив, що  за 2015-2018  район має багато позитивних напрацювань і  що запорукою успішного розвитку Куликівщини у майбутньому є  спільна робота усіх гілок влади і громадськості.