Вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

  • 732

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Зустріч керівництва громади і району, учнівської молоді з членами районної організації «Союз Чорнобиль України», з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відбулася 14 грудня в Куликівській школі.

З історії свята: День вшанування ліквідаторів - не випадкова дата в календарі. Саме 14 грудня 1986 року було офіційно повідомлено про запуск в експлуатацію комплексу захисних споруд «Саркофаг», спорудженого над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Сама ж дата вшанування ліквідаторів, як державне свято, відповідно до Указу Президента України, відзначається в Україні з 2006 року.

Ведучі заходу за допомогою спогадів і відеоматеріалів відтворили події найбільшої техногенної катастрофи людства і нагадали молодому поколінню про мужність і самовідданість ліквідаторів, які поклали своє здоров'я, а багато хто - і життя, щоб не допустити розповзання радіаційного мороку на всю територію України та інших держав Європи.

Куликівський селищний голова Наталія Халімон, голова Куликівської райдержадміністрації Олексій Ракоїд, заступник голови районної ради Юрій Крепосний вітали учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильські атомній електростанції з Днем ліквідатора, бажали їм міцного здоров'я та родинного добробуту. Посадовці у своїх вітальних словах наголошували, що суспільство ще й досі, через більш ніж три десятиліття після аварії, не до кінця усвідомило, якими страшними могли би бути масштаби радіаційного забруднення, якби не подвиг і жертовність ліквідаторів. Також відзначили єдність і згуртованість учасників ліквідації аварії на ЧАЕС з Куликівщини. Не дарма ж Куликівську районну громадську організацію "Союз Чорнобиль України" визнано однією з найактивніших чорнобильських організацій в області.

Від імені народного депутата України Валерія Давиденка ліквідаторів привітала помічник депутата Любов Наумець.

Заступник голови районної організації "Союз Чорнобиль України" Михайло Арсенян пригадав події квітня 1986  року, коли він у складі першої групи ліквідаторів з району (23 чол.), був відправлений на подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Учні Куликівської школи музичними композиціями та тематичними поезіями створили на зустрічі теплу і невимушену атмосферу та змусили присутніх згадати трагічні події Чорнобильської катастрофи.

Директор Куликівської школи Ольга Труш теплими і щирими словами вдячності вшанувала учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Побажала їм міцного здоров'я та родинного добробуту.

По завершенні урочистостей представники влади разом із ліквідаторами поклали квіти до пам'ятного знаку Героям-чорнобильцям.