Прийнято селищний бюджет на 2019 рік

  • 1162

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 21 грудня  відбулася 20-та  сесія селищної ради сьомого скликання.

 Вела сесію   Куликівський селищний голова Наталія Халімон.

У роботі сесії взяли участь  заступники селищного голови, керівники окремих структурних підрозділів селищної ради, виконувачі обов”язків старост сіл громади.

На початку пленарного засідання Наталія Халімон привітала присутніх з прийдешніми Новорічними  і Різдвяними святами та вручила відзнаки селищної ради з нагоди Дня місцевого самоврядування найактивнішим депутатам, виконувачам обов”язки старост сіл та працівникам селищної ради.

Почесними грамотами Куликівської селищної ради були нагороджені депутати Віктор Зеленський, Анатолій Дідур, в.о. старости сіл Вересоч, Веселе Галина Лазар, в.о. стрости села Бакланова Муравійка Наталія Притиковська, спеціаліст загального відділу селищної ради Любов Смолянко. Подяки селищної ради були вручені  депутатам Катерині Новик та Сергію Йовенку. Грамотою обласної  профспілкової організації працівників держустанов нагороджено діловода з Дрімайлівки Раїсу Опанасенко.

На порядок денний  двадцятої сесії  внесено 58 питань.

Детальне обговорення питань порядку денного відбувалося на спільному засіданні постійних комісій селищної ради 19 грудня цього року.

 

Проект селищного бюджету на 2019 рік депутатам і запрошеним представила начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжи. Основні показники селищного бюджету на наступний рік: прогнозовані доходи складають 107 841 600 грн, видатки – 107 791 600 грн. Отже, бюджет на 2019 рік є збалансованим. Власні доходи у структурі  бюджету становлять 60  млн. грн., що на 6,7 % більше від цьогорічних прогнозованих показників і становить 55,6%  від загального обсягу доходів. Лариса Авжи наголосила, що останні роки спостерігається тенденція до збільшення частки власних доходів у структурі місцевого бюджету. Це  свідчить про те, що місцеві громади рухаються до фінансової самодостатності і  меншої залежності від державних дотацій, що є однією з головних цілей реформи децентралізації.  

 

Ключові рішення 20-ї сесії селищної ради:

  • у комунальну власність Куликівської ОТГ передані Куликівська централізована бібліотечна система, Куликівська дитяча музична школа, Куликівський народний краєзнавчий музей, майно районного будинку культури. На базі РБК буде створено і зареєстровано новий комунальний заклад - «Центр культури, дозвілля і творчості» Куликівської селищної ради;
  • у комунальну власність Куликівської ОТГ передано комунальне некомерційне підприємство «Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги». Відтепер заклади первинної медицини, в тому числі і сільські медичні заклади знаходяться у віданні селищної ради.
  • спрощено порядок отримання адресної одноразової грошової допомоги.

 

Прийнято кілька цільових програм розвитку, у тому числі:

  • комплексну Програму протидії злочинності та профілактики правопорушень на території Куликівської ОТГ на 2019-2021 роки;
  • програму розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини у Куликівській об’єднаній територіальній громаді на 2019-2020 роки;
  • програму «Мистецька освіта Куликівщини» на 2019-2020 роки;
  • програму розвитку позашкільної освіти та підтримки обдарованої молоді в закладах позашкільної освіти Куликівської селищної ради на 2019-2021 роки;
  • програму підтримки вразливих категорій сімей, діти яких відвідують заклади дошкільної освіти Куликівської селищної ради на 2019 рік;
  • програму підтримки індивідуального житлового будівництва та розвитку особистого господарства «Власний дім» на 2019-2020 роки;
  • програму благоустрою території Куликівської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік;
  • програму утворення та використання Цільового фонду Куликівської  селищної ради на 2019 рік.

 

Рішенням сесії затверджено наступні розміри плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти сіл громади:

- для дітей віком від 1 до 3 років – 22,5 грн/на день;

- для дітей віком від 3 до 6 років – 28,5 грн/на день; 

- для дітей різновікових груп – 17,00 грн/на день (без урахування благодійної допомоги у натуральній формі).

 У КЗ «Куликівський заклад дошкільної освіти «Ромашка» Куликівської селищної ради»:

- для дітей віком від 1 до 3 років – 9,00 грн/вартість харчування на один день;

- для дітей віком від 3 до 6 років – 11,40 грн/ вартість харчування на один день.

 

Затверджено Порядок подання та розгляду електронної петиції, адресованої Куликівській селищній раді.

Традиційно розглянули і затвердили блок земельних питань та блок питань  щодо продовження оренди нежитлових приміщень комунальної власності.

Відповідно до розпорядження  Кабінету  Міністрів України від 31.01.2018р.  № 60-р «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад», наказу Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області від  «Про передачу земельних ділянок державної власності у комунальну власність», інших нормативно-правових актів, рішенням сесії прийнято земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, загальною площею 8865,4 га у комунальну власність Куликівської об’єднаної територіальної громади, які  розташовані за межами населених пунктів на території Куликівської ОТГ. Селищній раді тепер належить провести масштабну роботу з інвентаризації цих земель: вияснити - яка частина з цих площ знаходиться в оренді. Крім того, необхідно буде виготовити технічну документацію на цю землю.

З урахуванням зауважень і пропозицій, озвучених на спільному засіданні постійних комісій селищної ради, на пленарному засіданні сесії  були прийняті відповідні рішення.

 

Детальніше з рішеннями двадцятої сесії селищної ради сьомого скликання можна ознайомитись на цьому ж сайті у розділі «Сесійна діяльність».