Колонка голови ОТГ

  • 1006

Фото без опису

Шановні земляки!

Звертаюся до Вас із підсумковим звітом про роботу Куликівської ОТГ у грудні місяці, який завершує 2018 р.

Після тривалих процедурних питань, яких неможна уникнути (складання актів обстеження, рішень про списання та демонтаж, технічної експертизи, оголошення конкурсу серед підрядників на демонтаж споруди та ін.) проведено демонтаж аварійної недобудови фізкультурно-оздоровчого комплексу на центральному стадіоні селища. Демонтажні роботи виконувалися власними силами за підтримки місцевого інвестора – СФГ «Колос», в зв’язку з чим громада заощадила близько 400 тис. грн. Для потреб громади залишилися і демонтовані будівельні матеріали.

 

Про благоустрій та розвиток комунального підприємства «Куликівське ВУЖКГ».  В черговий раз поповнився автопарк комунальної техніки селищної ради, цього разу – ще одним трактором МТЗ «Беларус», потужним автомобілем-сміттєвозом МАЗ та дорожнім катком FYL-860.  Сміттєвоз обладнаний гідравлікою заднього завантаження типу «Сапфір» для розвантаження стандартних сміттєвих та євроконтейнерів. Об’єм кузова – 18 куб. м., маса завантажених відходів – 7,3 тонн. Сміттєвоз можна використовувати, як для завантаження твердих побутових відходів з контейнерів, так і для прямого завантаження сміття, яке пресується у кузов спеціальним обладнанням. Дорожній каток громада використовуватиме для проведення робіт з поточного та ямкового ремонту доріг і тротуарів. Всі транспортні засоби придбані за кошти субвенції з Державного фонду регіонального розвитку в рамках виграного селищною радою проекту «Створення умов для самодостатньої діяльності комунального підприємства «Куликівське  ВУЖКГ» Куликівської селищної ради». 

 

29 листопада в Куликівській об’єднаній громаді знову працював Мобільний сервісний центр МВС України. Громадян обслуговували  два адміністратори та фахівець Експертної служби МВС. Фахівці Центру надавали населенню наступні послуги: реєстрація та перереєстрація транспортних засобів; заміна, відновлення посвідчення водія; видача міжнародного посвідчення водія; прийом запитів на отримання довідок про відсутність судимостей.

Всього за 2018 р. відбулося 5 виїзних прийомів Мобільного сервісного центру МВС  в Куликівську ОТГ. Послуги отримало близько 100 осіб.

 

У громаді тривають роботи з забезпечення населених пунктів якісною питною водою. Завдяки ініціативі та фінансовій підтримці Чернігівського Клубу «Соропиміст» було  проведено розчищення 6 вуличних колодязів. Для реалізації проекту було обрано село Горбове, як населений пункт, де мешкає понад 1000 жителів, де колодязевою водою користується найбільша кількість людей, в тому числі людей літнього віку, самотніх жінок, багатодітних родин та людей з інвалідністю.  

 

У грудні 2018 р. реалізовано завершальну фазу будівельних робіт по проекту «Капітальний ремонт Куликівської ЗОШ І-ІІІ ступенів у смт Куликівка Куликівського району Чернігівської області». У ході реалізації заключної фази було замінено 57 віконних блоків та 2 дверей центрального корпусу навчального закладу (старшої школи).  Загальна вартість виконаних робіт склала 707 тис. 351 грн., з яких  500 тис. грн. – кошти держаної субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій, що надійшли в громаду завдяки сприянню народного депутата України Валерія Давиденка, решта суми – кошти селищної ради.

 

За рахунок коштів держаної субвенції на соціально-економічний розвиток було також зміцнено матеріально-технічну базу закладів освіти ОТГ: придбано мультимедійні проектори, комп’ютерну техніку, меблі для Центру позашкільної освіти та закладів загальної середньої освіти на суму 150 тис. грн., комплекти туристичного спорядження для потреб туристичного клубу «Вогнище» на суму 51,5 тис. грн.

За рахунок коштів депутата обласної ради Віктора Труша зміцнено матеріально-технічну базу закладів культури ОТГ: придбано музичну апаратуру в Ковчинський СБК, опалювальний пристрій у Вересоцький СБК та  виділено кошти на ремонт даху Жуківського СБК (всього 50 тис. грн.).

Депутат обласної ради, заступник голови Арсен Дідур виділив 3 тис. грн. на оновлення меблів Виблівського закладу дошкільної освіти та 2 тис. грн. на започаткування шкільного свята вшанування кращих учнів Горбівської школи «Крок до успіху».

 

13 грудня, як і прогнозували синоптики, всю територію Куликівщини вкрив чималий покрив снігу. Проте, снігового колапсу в громаді не сталося. Комунальники цього разу працювали злагодженіше – на допомогу службам став новий парк комунальної автотехніки, який у 2018 р. створила ОТГ. Як завжди, громаду підтримали інвестори. Принагідно від імені всіх жителів ОТГ висловлюю слова щирої вдячності сільськогосподарським підприємствам та їхнім керівникам – СФГ «Колос», ПП «Агрофірма Кладьківка», ТОВ «Гетьманське», ПП «Вимал Агро», ТОВ «Кернел» та ФГ «Мороз В М» за допомогу в розчищенні населених пунктів від снігу.

 

19 грудня на центральній площі селища відбулося урочисте відкриття головної новорічної ялинки. Завершився 2018 р. – перший рік становлення і розвитку Куликівської ОТГ. Керівництво громади приклало максимум зусиль для реалізації запланованих проектів, заходів та планів, про що я щомісячно  публічно складала перед вами свої звіти на сторінках газети «Куликівщина аграрна» та на офіційному сайті селищної ради. Щиросердно дякую редакцію газети за надану можливість спілкуватися з жителями ОТГ та доносити до їх офіційну інформацію!

Чимало зроблено у 2018 р., але ще більше у нас попереду!

З повагою і найщирішими побажаннями,

 голова Куликівської селищної  ради

Наталія Халімон