Шановні виборці Куликівського району, готуємося голосувати у 2019 році!

  • 706

Фото без опису

17 січня 2019

 

       На 31 березня 2019 року призначені  чергові вибори Президента України.  Для того, щоб  гарантовано скористатись своїм виборчим правом необхідно подбати заздалегідь: кожен виборець району має право звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Куликівської райдержадміністрації, маючи при собі паспорт громадянина України, щоб перевірити свої персональні  дані у Державному реєстрі виборців. Особливо важливо це для виборців:
- якщо Вам після останніх виборів виповнилося (на день виборів виповниться) 18 років;
- якщо Ви недавно набули громадянства України;
- якщо Ви змінили прізвище, ім’я, по батькові, чи місце проживання;
- якщо Ви повернулися після проходження строкової військової служби;
- якщо Ви повернулися з місць позбавлення волі;
- якщо під час останніх виборів у списках виборців Ви виявили неточності щодо Ваших даних, або були відсутні у списках.

         Також перевірити свої дані в Державному реєстрі виборців можна не виходячи з дому чи офісу, скориставшись Інтернет-ресурсом. Для цього необхідно на офіційному сайті Центральної виборчої комісії в розділі «Державний реєстр виборців» за веб-адресою www.drv.gov.ua відкрити закладку «Особистий кабінет виборця» і натиснути «реєстрація», після чого у відповідні поля внести інформацію про себе (через деякий час Ви отримаєте відповідь на вказану Вами електронну адресу).

Щоб  скористатися своїм виборчим правом на президентських виборах за місцем фактичного проживання чи перебування, а не за місцем реєстрації, потрібно звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців за своєю виборчою адресою або за місцезнаходженням виборчої дільниці майбутнього місця голосування, при собі мати :

? паспорт;
? заява з номером дільниці, або адресою, де хочете голосувати;

? документ, який підтверджує, чому ви не зможете голосувати за місцем реєстрації (так званої прописки), це може бути:

- довідка про відрядження;
- довідка з місця навчання;
- договір найму (оренди) житла;
- документ, що підтверджує право власності на житло;
- проїзні документи, тощо.

? прийти на обрану для голосування дільницю та проголосувати 31 березня 2019 року.

ВАЖЛИВО! Для громадян України, які мають реєстрацію (так звану прописку) на тимчасово окупованій території – це Автономна Республіка Крим та деякі райони, міста, села Донецької та Луганської областей, процедура спрощена! Документи, що підтверджують потребу в тимчасовійзміні місця не потрібні ? достатньо лише паспорта )

P. S.: перед другим туром процедуру необхідно буде повторити.

Звернутися із зазначених питань до відділу ведення Державного реєстру виборців райдержадміністрації можна до 25 березня 2019 року включно. У разі виявлення розбіжностей з персональними даними, потрібно звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Куликівської райдержадміністрації з понеділка по п'ятницю за адресою: вул.Миру,67, смт Куликівка. Довідки та запитання за телефоном 2-17-48.